Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ripple: Η νέα AI εφαρμογή του TikTok που κάνει τη σύνθεση μουσικής «παιχνιδάκι»

Η νέα εφαρμογή βοηθά τους δημιουργούς να συνθέτουν και να επεξεργάζονται μουσική για τα μικρής διάρκειας βίντεο τους

H ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, λάνσαρε μια νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ονόματι Ripple, η οποία βοηθά τους δημιουργούς να συνθέτουν και να επεξεργάζονται μουσική για τα μικρής διάρκειας βίντεο τους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία ορχηστρικής μουσικής με βάση μια μελωδία που σιγοτραγουδά ο χρήστης. Ωστόσο, το Ripple μπορεί μέχρι στιγμής να δημιουργήσει μόνο ορχηστρική μουσική και όχι κάποια φωνητικά. Ακόμα, η εφαρμογή επιτρέπει στους δημιουργούς να προσθέτουν προσαρμοσμένα soundtracks στα βίντεό τους στο TikTok και όχι μόνο.

Το Ripple είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από αρχάριους, αλλά και όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με πιο πολύπλοκα συστήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ByteDance, μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς με τον τρόπο που μπορούν οι φορητοί έξυπνοι σταθμοί ψηφιακού ήχου (DAW), ενώ έχει ως βασικό στόχο «να κάνει τη μουσική δημιουργία πιο προσιτή και διασκεδαστική για όλους».

Προς το παρόν, η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και σε beta έκδοση για μια μικρή μερίδα χρηστών. Ωστόσο, όσοι θέλουν να τη δοκιμάσουν μπορούν να επισκεφθούν το Ripple.club, όπου μπορούν να βρουν ένα σύνδεσμο λήψης για την εφαρμογή στο iOS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις