Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γαλλική εταιρεία προσφέρει πολυτελή ταξίδια στη…στρατόσφαιρα!

H Zephalto σχεδιάζει να μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα σε ύψος 25 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη μέσα σε μια κομψή άκατο ονόματι Céleste

Η γαλλική εταιρεία Zephalto σχεδιάζει να μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα σε ύψος 25 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη για τρεις ώρες μέσα σε μια κομψή άκατο την οποία θα συγκρατεί στον αέρα ένα αερόστατο. Τη Céleste σχεδίασε ο αρχιτέκτονας και designer Joseph Dirand, γνωστός από κάποια από τα «it» ρεστοράν του Παρισιού. Για το εγχείρημα, η Zephalto συνεργάζεται με τη CNES, τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και το πρότζεκτ θα εγκαινιαστεί στα τέλη του 2024 μετά από επτά χρόνια εργασιών.

Ο Dirand έχει σχεδιάσει τα παρισινά ρεστοράν Loulou, Monsieur Bleu και Girafe καθώς και τα εστιατόρια Le Jardinier και Shun στη Νέα Υόρκη. Στους ταξιδιώτες θα προσφέρονται πιάτα από Γάλλους σεφ, βραβευμένους με αστέρι Μισελέν, οι οποίοι εστιάζουν σε μοριακή και πειραματική κουζίνα. Βεβαίως, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν την εμπειρία τους και την εντυπωσιακή θέα στο Instagram καθώς θα είναι διαθέσιμο wi-fi.

Τη Zephalto ίδρυσε το 2016 ο αεροναυπηγός Vincent Farret d’Astiès στον νότο της Γαλλίας με στόχο να δημιουργήσει εναλλακτική χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ταξίδι με τη Céleste θα καταναλώνει 27 χιλιόγραμμα διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που απαιτείται για την παραγωγή ενός μπλου τζιν. «Είμαι ενθουσιασμένος που δημιούργησα τη γέφυρα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου μου για ταξίδι στο διάστημα. Η ομάδα των ειδικών μας δούλεψε πολύ σκληρά για να δημιουργήσει μια άκατο για την οποία θα ήταν υπερήφανοι οι Αδελφοί Μονγκολφιέροι» είπε ο d’Astiès.

Έξι επιβάτες θα επιβιβαστούν στην άκατο και θα απογειωθούν από τη Γαλλία με πλήρωμα δύο πιλότους και θα ανέλθουν στο προβλεπόμενο ύψος σε 90 λεπτά. Το εξάωρο ταξίδι περιλαμβάνει τρεις ώρες στο ανώτατο ύψος, περισσότερα από 14,5 χιλιόμετρα πάνω από το ύψος που πετούν τα επιβατικά αεροσκάφη. Θα προσφέρεται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών και οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης και δεν θα απαιτείται εκπαίδευση πριν την πτήση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις