Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Νέο “ψαλίδι” σε θέσεις εργασίας

Η Microsoft κατέθεσε ειδοποίηση τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα περικόψει 276 άτομα στην Ουάσινγκτον.

Η Microsoft επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι καταργεί επιπλέον θέσεις εργασίας, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού έτους 2024.

Οι περικοπές προστίθενται στη μείωση του μεγέθους που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και οδήγησε σε 10.000 απολύσεις. Ο κατασκευαστής λογισμικού αποκάλυψε επίσης έναν μικρό αριθμό περικοπών πέρυσι. Το GeekWire ανέφερε τις τελευταίες περικοπές νωρίτερα τη Δευτέρα.

Η Amazon, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης προχωρήσει σε μειώσεις φέτος αφού πρόσθεσαν γρήγορα προσωπικό για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η Microsoft δήλωσε τους τελευταίους μήνες ότι οι πελάτες αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στον λογαριασμό τους στο cloud computing. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των περικοπών στον τελευταίο γύρο.

Η Microsoft κατέθεσε ειδοποίηση τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα περικόψει 276 άτομα στην Ουάσινγκτον. Από αυτά, τα 66 είναι εικονικά.

Πωλητές και εκπρόσωποι επιτυχίας πελατών δημοσίευσαν μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα για να ανακοινώσουν ότι έχασαν τη δουλειά τους.

“Οι οργανωτικές προσαρμογές και οι προσαρμογές του εργατικού δυναμικού αποτελούν απαραίτητο και τακτικό μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας”, ανέφερε εκπρόσωπος σε ένα email. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις