Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Proximus: Εξαγοράζει τη Route Mobile για 721 εκατομμύρια δολάρια 

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

Ο όμιλος Proximus εξαγοράζει τον πάροχο CPaaS Route Mobile με έδρα την Ινδία για 721 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό, ο βελγικός πάροχος τηλεπικοινωνιών στοχεύει να επεκτείνει την προσφορά υπηρεσιών CPaaS και ψηφιακής ταυτότητας (DI).

Σύμφωνα με τον όμιλο Proximus, η εξαγορά θα του επιτρέψει να επεκτείνει περαιτέρω την κλίμακα των υφιστάμενων υπηρεσιών CPaaS και ψηφιακής ταυτότητας (DI). Για το σκοπό αυτό, ο βελγικός πάροχος τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου έχει ήδη εξαγοράσει την Telesign με έδρα τις ΗΠΑ.

Η εξαγορά θα διασφαλίσει ότι ο Όμιλος Proximus θα γίνει ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις υπηρεσίες CPaaS και DI. Η προσθήκη της Route Mobile στις δραστηριότητες της Telesign θα αποφέρει ετήσια συνδυασμένα έσοδα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την CPaaS, ο βελγικός πάροχος τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου βλέπει ιδιαίτερη αξία στην προσθήκη των omnichannel δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει η Route Mobile. Για το τμήμα DI, ο όμιλος Proximus αναμένει πολλά από τις λεγόμενες δυνατότητες “Trusense” που μπορεί να προσφέρει ο ινδικός πάροχος για το σκοπό αυτό.

Ο Όμιλος Proximus βλέπει επίσης ευκαιρίες με την εξαγορά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του CPaaS και DI ακόμη περισσότερο διεθνώς. Η Route Mobile με έδρα τη Βομβάη της Ινδίας, δραστηριοποιείται στην Αφρική, στην Ασία, στον Ειρηνικό και στη Λατινική Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις