Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τράπεζα Πειραιώς: Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2023 από το Euromoney

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοστατεί σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «Europe’s Climate Leaders» των Financial Times για το 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά.

H Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» στα διεθνή βραβεία Euromoney Awards for Excellence 2023. Η αξιολόγηση έγινε από τους συντάκτες της διεθνούς οικονομικής έκδοσης Euromoney με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, τη συνεχή βελτίωση των βασικών δεικτών της Τράπεζας και τη συνεπή υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου.

Στην αξιολόγηση συνεκτιμήθηκε ότι, σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων του 2022, το 1ο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε εξίσου ισχυρή επίδοση, παράγοντας 13% απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων. Ο Όμιλος επέτυχε αυξανόμενη κερδοφορία, ενδυνάμωσε περαιτέρω τα κεφάλαιά του, ενίσχυσε τη ρευστότητά του, ενώ παράλληλα μείωσε σημαντικά το λειτουργικό του κόστος. Η εξυγίανση του ισολογισμού συνεχίζεται, με τον δείκτη NPE να μειώνεται σημαντικά και με στόχο να φτάσει το 5% στο τέλος του 2023 ή και χαμηλότερα.

Το διεθνές βραβείο αναγνωρίζει ακόμη ότι η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει τη δυναμική υλοποίηση της ψηφιακής της μετάβασης, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος μετασχηματισμού της, το οποίο καλύπτει τους κλάδους της επιχειρηματικής και της λιανικής τραπεζικής, καθώς και της εσωτερικής αναδιοργάνωσης της Τράπεζας.

Επίσης, συνυπολογίστηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοστατεί σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «Europe’s Climate Leaders» των Financial Times για το 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τα Βραβεία Αριστείας του Euromoney καθιερώθηκαν το 1992 και ήταν τα πρώτα του είδους τους στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο. Παραμένουν το παγκόσμιο πρότυπο στον κλάδο και απονέμονται από μια συντακτική επιτροπή κριτών μετά από τρίμηνη διαδικασία έρευνας και συνεντεύξεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις