Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Μπαίνει στην «αρένα» της τεχνητής νοημοσύνης με το «AppleGPT»

Η εταιρεία φέρεται να έχει φτιάξει το δικό της πλαίσιο για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων

Σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης φέρεται να εργάζεται αθόρυβα η Apple, τα οποία θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα συστήματα εταιρειών όπως η OpenAΙ και η Google.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Apple δεν έχει ακόμη χαράξει μια σαφή στρατηγική για τη διάθεση της τεχνολογίας στους καταναλωτές. Παρόλα αυτά το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει φτιάξει το δικό της πλαίσιο για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων -τα συστήματα που βασίζονται στην καρδιά των ΑΙ όπως το ChatGPT και το Bard της Google.

Το Bloomberg επικαλείται πηγές κοντά στην Apple, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Ajax», έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία chatbot που ορισμένοι μηχανικοί αποκαλούν «Apple GPT».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, ήταν επιφυλακτικός στο παρελθόν σχετικά με την πληθώρα των νέων υπηρεσιών AI που έχουν εμφανιστεί στην αγορά. Αν και η τεχνολογία έχει δυνατότητες, υπάρχουν ακόμη «αρκετά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν», έχει δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο η Apple θα προσθέσει την τεχνητή νοημοσύνη στα περισσότερα από τα προϊόντα της αλλά σε «πολύ προσεκτική βάση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις