Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίδρυμα Vodafone: Τρία Gold βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2023

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone απέσπασε συνολικά τρία Gold βραβεία για προγράμματα που υλοποιεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, με στόχο την επίλυση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Το Ίδρυμα Vodafone με τρία Gold βραβεία αναδείχθηκε ένας από τους μεγάλους νικητές των φετινών Hellenic Responsible Business Awards 2023. Στην τελετή απονομής ο θεσμός ανέδειξε για 8η χρονιά τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone απέσπασε συνολικά τρία Gold βραβεία για προγράμματα που υλοποιεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, με στόχο την επίλυση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Foundation Lead της Vodafone δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση του Ιδρύματος Vodafone, στα φετινά Hellenic Responsible Business Awards, έρχεται να υπενθυμίσει τη δέσμευση της εταιρείας που δεν είναι άλλη από τη χρήση της τεχνολογίας ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας. Ανανεώνουμε αυτή την υπόσχεσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε την τεχνογνωσία για το κοινό καλό»

Αναλυτικά, οι φετινές διακρίσεις:

Gold βραβείο στην ενότητα Αριστεία στη Συνεργασία, κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & Τοπικής Κοινότητας/Κράτους για την εφαρμογή Panic Button (Κουμπί Πανικού) του Ιδρύματος Vodafone, την οποία δώρισε στην Ελληνική Πολιτεία. Πρόκειται για μία mobile εφαρμογή, που δίνει την δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας του προσώπου που την χρησιμοποιεί.

Gold βραβείο στην ενότητα Αριστεία στη Συνεργασία, κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & Ακαδημαϊκών Φορέων, για το δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μελλοντικούς ή ενεργούς εκπαιδευτικούς και έχει στόχο να τους εισάγει στον κόσμο της STEAM εκπαίδευσης, ώστε να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για τη διδασκαλία θεμάτων STEM και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ελκυστικού μαθησιακού περιβάλλοντος με STEM/STEAM προσεγγίσεις.

Gold βραβείο στην ενότητα Τεχνολογία για το κοινό καλό, κατηγορία CSR apps, για το Panic Button, αλλά και για την καινοτόμα mobile εφαρμογή Bright Sky, που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή παρέχει υποστήριξη και πληροφορίες σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε μια κακοποιητική σχέση ή σε όσους/ες ανησυχούν για κάποιον/α που γνωρίζουν. Το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα το να μπορέσουν να αναγνωρίσουν και αποδεχτούν το γεγονός πως είναι θύματα λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας. Η εφαρμογή προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις