Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνητή νοημοσύνη: Επτά κορυφαίες εταιρείες AI υπόσχονται ότι θα λάβουν μέτρα ασφαλείας

Η Google, η Microsoft, η Nvidia, η OpenAI και άλλες εταιρείες συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν τη δημόσια αξιολόγηση των γλωσσικών μοντέλων τους στο φετινό Def Con.

Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft και OpenAI, μετά από κλήση του Λευκού Οίκου, συμφώνησαν σε μια σειρά αιτημάτων για την αντιμετώπιση πολλών από τους κινδύνους που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη. Οι υποσχέσεις συνίστανται σε επενδύσεις στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην έρευνα διακρίσεων και σε ένα νέο σύστημα υδατογράφησης που ενημερώνει τους χρήστες όταν δημιουργείται περιεχόμενο AI.

Οι εταιρείες έχουν συνάψει αυτές τις συμφωνίες οικειοθελώς, επομένως δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνέπειες εάν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση συναντήθηκε με στελέχη τεχνολογίας και ηγέτες εργασίας και πολιτικών δικαιωμάτων για να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη. Τον Μάιο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε περισσότερη χρηματοδότηση και καθοδήγηση πολιτικής για εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων 140 εκατομμυρίων δολαρίων στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για την έναρξη επτά νέων Εθνικών Ινστιτούτων Έρευνας AI (NAIR).

Η Google, η Microsoft, η Nvidia, η OpenAI και άλλες εταιρείες συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν τη δημόσια αξιολόγηση των γλωσσικών μοντέλων τους στο φετινό Def Con.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής έρχεται σχεδόν ένα μήνα αφότου ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (D-NY) ξεκίνησε το σχέδιό του για το Κογκρέσο να ρυθμίσει την τεχνολογία χωρίς να περιορίσει την καινοτομία. Το σχέδιο, το πλαίσιο SAFE (Security, Accountability, Foundations, Explain), δεν παρέχει συγκεκριμένα αιτήματα πολιτικής, αλλά καλεί τους νομοθέτες να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν κανόνες για την αντιμετώπιση της δυνατότητας της τεχνητής νοημοσύνης να βλάψει την εθνική ασφάλεια, να προκαλέσει απώλεια θέσεων εργασίας και να δημιουργήσει παραπληροφόρηση.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η πιο θεαματική καινοτομία μας μέχρι σήμερα, μια δύναμη που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα εποχή τεχνολογικής προόδου, επιστημονικών ανακαλύψεων και βιομηχανικής ισχύος», δήλωσε ο Schumer για το σχέδιό του τον περασμένο μήνα. 

Όσον αφορά τη σύνοδο κορυφής του Λευκού Οίκου, εκπρόσωποι και των επτά εταιρειών αναμένεται να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή για μια φυσική υπογραφή αυτών των δεσμεύσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις