Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Voltpost: “Σήκωσε” 3,6 εκατ. δολάρια-Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω φανοστάτη

Οι πόλεις όμως έχουν έναν εύκολο τρόπο να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες υποδομές τους με κάποιες τροποποιήσεις για να φιλοξενήσουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Σε πολλές μεγαλουπόλεις η στάθμευση στο δρόμο είναι η μόνη επιλογή. Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ανοδική πορεία και η φόρτιση τους απασχολεί έντονα τους ιδιοκτήτες τους.
Οι γρήγοροι φορτιστές είναι ακριβοί, με την κατασκευή, την εγκατάσταση και τη συντήρησή τους να είναι δαπανηρές. Εξαιτίας αυτού, και επειδή τέτοιες αυξήσεις στη ζήτηση μπορούν να επιβαρύνουν το δίκτυο, οι τιμές για γρήγορη φόρτιση είναι σημαντικά υψηλότερες από τις πιο αργές μεθόδους.
Οι πόλεις όμως έχουν έναν εύκολο τρόπο να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες υποδομές τους με κάποιες τροποποιήσεις για να φιλοξενήσουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για τους φανοστάτες που υποστηρίζουν τα φώτα του δρόμου. Κάθε δρόμος τα έχει, και χάρη στα νέα ενεργειακά αποδοτικά LED, μερικοί έχουν ακόμη και ηλεκτρική χωρητικότητα.
Πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με τη φόρτιση φανοστάτη. Το Λονδίνο έχει ήδη περίπου 7.000 που διευθύνονται από την Ubitricity, μια γερμανική startup που αγοράστηκε από τη Shell πριν από δύο χρόνια. Οι οδηγοί φέρνουν τα δικά τους βύσματα και υποδοχή στην πρίζα στη βάση του στύλου. Η Flo, μια startup από το Κεμπέκ, δοκιμάζει αρκετές δεκάδες με ενσωματωμένα βύσματα στο Λος Άντζελες.
Η Voltpost, μια startup με έδρα τη Νέα Υόρκη μπαίνει στο παιχνίδι κλείνοντας έναν αρχικό γύρο χρηματοδότησης ύψους 3,6 εκατ. δολαρίων,  με επικεφαλής την RWE Energy Transition Investments με τη συμμετοχή των Twynam Funds Management, Exelon Foundation, Good News Ventures και Climate Capital, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο TechCrunch+.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις