Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Assistant: Αλλάζει και στρέφεται προς την Generative AI 

Η ενσωμάτωση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο Google Assistant θα ανοίξει νέους δρόμους. Θα επιτρέψει στο Google Assistant να συμμετέχει σε πιο φυσικές συνομιλίες, να παρέχει πιο λεπτομερείς και λεπτές απαντήσεις και να εκτελεί εργασίες πιο έξυπνα.

To  Google Assistant αλλάζει, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που ανέφερε το Axios και σύμφωνα με το οποίο οι επικεφαλής της ομάδας του Βοηθού βλέπουν μια τεράστια ευκαιρία να εξερευνήσουν πώς θα έμοιαζε ένας υπερτροφοδοτούμενος Βοηθός, που τροφοδοτείται από την τελευταία τεχνολογία LLM, το μοντέλο μεγάλης γλώσσας και περιγράφουν ορισμένες οργανωτικές αλλαγές για να επιτευχθεί αυτό.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά παραδείγματα LLM που τροφοδοτούν chatbots και βοηθούς, η τεχνολογία δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πρακτική εξέλιξη για αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας. Υπηρεσίες όπως το Assistant, η Alexa και η Siri έμοιαζαν περισσότερο με το Mad Libs όπου οι χρήστες παρείχαν τα θέματα και τα ρήματα, όπως “traffic + downtown + now” ή “teriyaki + near + me” και ενώ αυτό δεν είναι ακριβώς αυτό που ονομάζουμε “AI”, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο ως διεπαφή για απλές ψηφιακές αλληλεπιδράσεις.

Η Generative AI χρησιμοποιείται ήδη σε προϊόντα της Google, όπως το Google Translate και τα Έγγραφα Google. Ωστόσο, η ενσωμάτωση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο Google Assistant θα ανοίξει νέους δρόμους. Θα επιτρέψει στο Google Assistant να συμμετέχει σε πιο φυσικές συνομιλίες, να παρέχει πιο λεπτομερείς και λεπτές απαντήσεις και να εκτελεί εργασίες πιο έξυπνα.

Ο Βοηθός Google θα μπορεί να κατανοήσει καλύτερα το πλαίσιο μιας συνομιλίας και αυτό θα του επιτρέψει να παρέχει πιο σχετικές και ακριβείς πληροφορίες. Θα μπορεί επίσης να δημιουργεί πιο δημιουργικές και ελκυστικές απαντήσεις. Για παράδειγμα, εάν ζητήσετε από τον Βοηθό Google να πει ένα αστείο, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο πρωτότυπο και χιουμοριστικό αστείο από ό,τι θα μπορούσε πριν. Αυτό θα κάνει τον Βοηθό Google πιο διασκεδαστικό στη χρήση και θα βοηθήσει στη διατήρηση της αφοσίωσης των χρηστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις