Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πρώτη «τάξη» 70 γυναικών-μελών του the Boardroom στην Ελλάδα αποφοίτησε

Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, το the Boardroom υποστήριξε τη γυναικεία παρουσία στις υψηλότερες θέσεις του επιχειρείν.

Λίγο πριν από τα πρώτα «γενέθλια» του the Boardroom στην Ελλάδα, ο οργανισμός γιόρτασε την «αποφοίτηση» των 70 στελεχών που ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης, με μια εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο penthouse του Grand Hyatt στις 7 Ιουλίου 2023.

Το ευχάριστο κλίμα, τα χαμόγελα και η αυτοπεποίθηση της πρώτης «τάξης» του the Boardroom στη χώρα μας έδωσαν το στίγμα της εκδήλωσης. Έχοντας πλέον αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια, τα μέλη του ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, εγκαινιάζοντας μια διαδρομή στην οποία θα κληθούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στις αίθουσες συνεδριάσεων παγκοσμίως.

Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, το the Boardroom υποστήριξε τη γυναικεία παρουσία στις υψηλότερες θέσεις του επιχειρείν. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η αποστολή του. Να ενισχύσει την ισότητα στα ελληνικά διοικητικά συμβούλια, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες δεν υστερούν σε ό,τι αφορά τις δεξιότητες ή το ταλέντο για να διοικήσουν. Να καταδείξει ότι είναι παρούσες και έτοιμες να ηγηθούν.

Προσφέροντας αποκλειστική πρόσβαση στο Clubhouse, δηλαδή στις κομψές, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις δραστηριότητες του οργανισμού και προάγουν την «πρόσωπο με πρόσωπο» αλληλεπίδραση των μελών, το the Boardroom θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα τη γυναικεία διάσταση στη διαχρονική ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».

Όπως δήλωσε η Ιδρύτρια του οργανισμού κ. Ντιάνα Μαρκάκη: «Η πρώτη φουρνιά στελεχών που ολοκλήρωσαν τον κύκλο εκπαίδευσης του the Boardroom στην Ελλάδα είναι γεγονός. 70 καταξιωμένες γυναίκες που έχουν μπροστά τους ανοιχτούς δρόμους για να επαναπροσδιορίσουν την ηγεσία σε μια νέα εποχή».

Στο σημαντικό αυτό ορόσημο αναφέρθηκαν και οι χορηγοί του the Boardroom στην Ελλάδα:

O κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το the Boardroom εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στη μάχη για την εδραίωση μιας εταιρικής κουλτούρας που προάγει τη γυναικεία ενδυνάμωση, καθιερώνοντάς την ως μία δύναμη επιχειρηματικής εξέλιξης. Η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στις ανώτερες θέσεις στην ιεραρχία των οργανισμών και της επιχειρηματικότητας είναι στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank, εντάσσοντας στο πρόγραμμα γυναίκες στελέχη της, αλλά και υποστηρίζοντας τη συμμετοχή στελεχών των πελατών μας».

Ο κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδος, αποκλειστικού Corporate Governance & Thought Leadership Advisor στο the Boardroom σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που εδώ και έναν χρόνο συμβάλλουμε στο κοινό μας όραμα: να ενισχύσουμε τη συμπερίληψη των γυναικών και να τις ενδυναμώσουμε στην ανάληψη ηγετικών ρόλων. Ήδη, στελέχη μας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, ακολουθώντας το ολιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του οργανισμού. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, επισφραγίζοντας τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν το σεβασμό και τη συμπερίληψη στον χώρο εργασίας, όπως ακριβώς πρεσβεύουν οι αξίες και η εταιρική κουλτούρα της Deloitte».

H κ. Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που, ως Όμιλος ΟΤΕ, συμμετέχουμε εδώ και πάνω από έναν χρόνο στο the Boardroom, έναν χώρο ανταλλαγής απόψεων για ένα καλύτερο αύριο, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Οχτώ στελέχη μας συμμετείχαν ήδη στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες. Με όχημα την τεχνολογία και δυνατές συνεργασίες, χτίζουμε γερές βάσεις για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, χωρίς αποκλεισμούς».

O κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Olympia Group, ανέφερε: «Συνδράμουμε στην πρωτοβουλία του the Boardroom και την ενίσχυση του DEI στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή. Eιμαστε υπερήφανοι που τα στελέχη μας παρακολουθησαν με επιτυχία το προγραμμα και προχωράνε στην επόμενη χρονιά. Η ενέργεια του the Boardroom είναι αρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα και τις αξίες βάσει των οποίων λειτουργεί ο Όμιλός μας 40 χρόνια, και θεωρούμε οτι η συμμετοχή γυναικών σε στρατηγικές θέσεις διοίκησης ειναι απαραίτητη για τη δημιουργία αεναης αξίας».

Ο κ. Γιώργος Μαργαρώνης, CEO της Latsco Shipping επισήμανε: «Κατανοώντας απόλυτα ότι καθένας από εμάς φέρνει μια διαφορετική διάσταση και ότι η πολυφωνία είναι αρωγός της καινοτομίας και της προόδου, ταυτιζόμαστε με το όραμα του The Boardroom για πιο ενεργή συμμετοχή των γυναικών στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν με την καινοτόμα σκέψη τους, να αμφισβητήσουν το status quo και εν τέλει να έχουν το μέγιστο θετικό αντίκτυπο σε αυτές αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Το Τhe Boardroom κάνει εξαιρετική δουλειά υποστηρίζοντας έμπρακτα τη γυναικεία παρουσία και ενδυναμώνοντας την ποικιλοτρόπως. Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε το έργο τους και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις