Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Layla: Η γερμανική AI Startup που «κέρδισε» την Paris Hilton

Η Startup «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ

Η Startup Layla, με έδρα το Βερολίνο, κατάφερε να «σηκώσει» το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ (3,2 εκατομμυρίων δολαρίων) από μια εξαιρετική ομάδα που την αποτελούν ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας. Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται οι συνιδρυτές της Booking.com και της Skyscanner κ. Andy Phillips και κ. Barry Smith μαζί με τη πασίγνωστη επιχειρηματία Paris Hilton. Ο γύρος χρηματοδότησης ηγήθηκε από την Firstminute Capital και την M13.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα Layla δημιουργήθηκε από τον Jeremy Jauncey, ιδρυτή της Beautiful Destinations -μιας κορυφαίας μάρκας ταξιδιωτικών μέσων με περισσότερους από 50 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- και τον Saad Saeed.

Η Layla αξιοποιεί σύντομης μορφής εμπνευσμένα ταξιδιωτικά βίντεο και μεγάλα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν πού να πάνε, πού να μείνουν και τι να κάνουν όταν ταξιδεύουν. Μέσα από τη δική της αποκλειστική τεχνολογία, η Layla προσφέρει έναν απλό και εύκολο τρόπο στους χρήστες για να ανακαλύψουν τον επόμενο ταξιδιωτικό τους προορισμό, προγραμματίζοντας την κράτησή τους, βασισμένοι στα εξαιρετικά περιεχομένου βίντεο και στις εξατομικευμένες διαδρομές.

Ακόμη, η πληθώρα των εικόνων από τα social media που βλέπουν οι χρήστες δεν μετατρέπεται εύκολα σε ένα ολοκληρωμένο προγραμματισμένο ταξίδι, γιατί είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και περίπλοκη. Σε αυτό το σημείο έρχεται η εφαρμογή της Layla να γεφυρώσει όλη αυτή τη διαδικασία, καθώς δίνει απαντήσεις σε οποιεσδήποτε απορίες έχει ο χρήστης από τις τιμές των πτήσεων, τις πολιτιστικές πληροφορίες μέχρι και τις ιδιαιτερότητες του καιρού.

Η εφαρμογή της Layla είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις