Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Τα «AI personas» ενδέχεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα

Θα μπορούσαν να παρουσιαστούν οι δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης της Meta απέναντι στον ανατγωνισμό με τη Microsoft και την OpenAI με τα Bing και ChatGPT αλλά και το Bard της Google.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι AI personas, οι περσόνες Τεχνητής Νοημοσύνης της Meta, θα φέρουν νέες δυνατότητες για να αξιοποιήσουν οι χρήστες. Θα μπορούν να προχωρήσουν σε αναζητήσεις, να λαμβάνουν συστάσεις και να αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο λανσάρισμα θα βοηθούσε τη Meta, καθώς τα chatbots θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση των χρηστών με τις υπηρεσίες της όπως με το Facebook και το Instagram και να “απειλήσουν” τη δημοτικότητα του TikTok. Επίσης, θα μπορούσαν να παρουσιαστούν οι δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης της Meta απέναντι στον ανατγωνισμό με τη Microsoft και την OpenAI με τα Bing και ChatGPT αλλά και το Bard της Google.

«Μακροπρόθεσμα, θα εστιάσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε περσόνες Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ποικίλους τρόπους» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg σε ανάρτησή του. «Εξερευνούμε εμπειρίες με κείμενο, όπως συνομιλίες στα WhatsApp και Messenger, με εικόνες και εμπειρίες με βίντεο ή πολυτροπικές εμπειρίες».

Ο Zuckerberg ανέφερε και πάλι τις πρωτοβουλίες AI της εταιρείας σε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της Meta την περασμένη εβδομάδα. Είπε ότι η εταιρεία τα κατασκευάζει χρησιμοποιώντας το δικό της μοντέλο μεγάλης γλώσσας LLaMA. «Μπορείτε να φανταστείτε πολλούς τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν και να εκφραστούν στις εφαρμογές μας, δημιουργικά εργαλεία που διευκολύνουν και είναι πιο διασκεδαστικά να μοιράζονται περιεχόμενο, πράκτορες που λειτουργούν ως βοήθεια, προπονητές ή που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλληλεπιδράσετε με επιχειρήσεις και δημιουργούς και πολλά άλλα», δήλωσε ο CEO. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον οδικό χάρτη AI της Meta αναμένεται να ανακοινωθούν στην εκδήλωση προγραμματιστών Connect τον Σεπτέμβριο.

Την ώρα πάντως που τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Meta τονίζουν τα πλεονεκτήματα της αλληλεπίδρασης των χρηστών των εφαρμογών της εταιρείας με τις περσόνες AI ή απλούστερα με τα chatbots της, οι  Financial Times επισημαίνει ότι τα chatbots θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν στην εταιρεία περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα ενδιαφέροντα των χρηστών για να τη βοηθήσουν με τη στοχευμένη διαφήμιση. Τους τελευταίους δύο μήνες, η ανταγωνιστική εταιρεία Snap δοκίμασε την προσθήκη συνδέσμων διαφημίσεων/ χορηγιών εντός του chatbot της My AI το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία του ChatGPT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις