Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Σε ύφεση οι πωλήσεις

Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πιέσεις από τα επιτόκια και τον υψηλότερο πληθωρισμό.

Τρίτο διαδοχικό τρίμηνο πτώσης των πωλήσεών της κατέγραψε η Apple ενώ προέβλεψε παρόμοια απόδοση την τρέχουσα περίοδο, με χτύπημα από την ύφεση σε όλο τον κλάδο που έχει μειώσει τη ζήτηση για τηλέφωνα, υπολογιστές και tablet.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδά της από υπηρεσίες έφτασαν σε νέο υψηλό όλων των εποχών στα 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επιχείρηση υπηρεσιών – η οποία περιλαμβάνει το Apple Music και το Apple TV+ – είναι ένας όλο και πιο σημαντικός παράγοντας εσόδων για την Apple.

Τα έσοδα από το iPhone ανήλθαν στα 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση περίπου 2% από έτος σε έτος. Τα έσοδα Mac ήταν 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, πτώση 7% και τα έσοδα iPad μειώθηκαν σχεδόν 20%. (Το νέο iPad Air κυκλοφόρησε το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.)

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αφού η εταιρεία ανέφερε μείωση εσόδων κατά 1,4% το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της, ο Chief Financial Officer Luca Maestri δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη ότι η επίδοση της Apple θα είναι παρόμοια αυτή την περίοδο. Μια επιπλέον πτώση θα σήμαινε το μεγαλύτερο σερί μειώσεων σε δύο δεκαετίες – μια εκπληκτική επιβράδυνση για την εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

«Το περιβάλλον αντιμετωπίζει προκλήσεις», είπε ο Daniel Flax, ανώτερος ερευνητικός αναλυτής στη Neuberger Berman, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πιέσεις από τα επιτόκια και τον υψηλότερο πληθωρισμό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις