Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nikola: Ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά λόγω κινδύνου φωτιάς

Η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή μετά από έρευνα για πρόσφατες πυρκαγιές που διαπίστωσε ως αιτία τη διαρροή ψυκτικού υγρού μέσα σε μια μπαταρία

Στην ανάκληση όλων των ηλεκτρικών φορτηγών που λειτουργούν με μπαταρίες που έχει παραδώσει μέχρι σήμερα και στην αναστολή των πωλήσεων προχωρά η Nikola. Η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έρευνα για πρόσφατες πυρκαγιές που διαπίστωσε ως αιτία τη διαρροή ψυκτικού υγρού μέσα σε μια μπαταρία.

Υπάρχουν συνολικά 209 ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες στην αγορά σε αντιπροσωπίες και πελάτες και η εταιρεία ανακαλεί αυτά τα οχήματα και βρίσκεται σε διαδικασία επικοινωνίας με όλα τα μέρη, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Nikola τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας από τρίτο ερευνητή επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη, ύστερα από ένα «μικρό θερμικό επεισόδιο» σε ένα πακέτο μπαταριών σε σταθμευμένο φορτηγό. Η εταιρεία ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η Nikola υποστηρίζει ότι η πιθανή πηγή διαρροής ψυκτικού υγρού που προκάλεσε τη φωτιά στα οχήματα είναι ένα μεμονωμένο εξάρτημα εντός της μπαταρίας.

Τελικά, η Nikola αποφάσισε να συνεχίσει την κατασκευή ηλεκτρικών ημιφορτηγών με μπαταρία μόνο κατά παραγγελία και να εστιάσει σε φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή με στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ασθενή ζήτηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις