Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Getir: Ψαλίδι σε 2.500 θέσεις

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Getir ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Η τουρκική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Getir θα απολύσει περίπου 2.500 υπαλλήλους ή λίγο περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 23.000 άτομα σε πέντε χώρες, αλλά δεν αποκάλυψε ποιοι τομείς ή χώρες θα επηρεαστούν από τις απολύσεις.

“Αποφάσεις όπως αυτές δεν λαμβάνονται ποτέ ελαφρά τη καρδία”, ανέφερε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η τουρκική υπηρεσία παράδοσης δραστηριοποιείται στον τομέα του γρήγορου εμπορίου, όπου οι πελάτες μπορούν να έχουν προϊόντα σούπερ μάρκετ στο κατώφλι τους μέσα σε λίγα λεπτά μέσω μιας εφαρμογής. Αυτή η επιχείρηση άνθισε στις μεγάλες πόλεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά έχει πέσει σημαντικά από τότε που τελείωσε η πανδημία.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Getir ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Η εταιρεία φέρεται να ήθελε να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Getir εξαγόρασε τον ανταγωνιστή της, Gorillas, τον Δεκέμβριο. Η Getir επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Γερμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις