Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Google: Υπόσχεται μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαφημίσεις καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ

Γνωστοί ως Digital Services Act (DSA), οι νέοι κανόνες είναι πιο δύσκολοι για τις Meta Platforms, Microsoft, Twitter, Booking.com, Pinterest, Snap Inc's Snapchat, Wikipedia, Zalando και AliExpress της Alibaba λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών τους.

Η Google θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις στοχευμένες διαφημίσεις για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαδικτυακό περιεχόμενο και θα δώσει στους ερευνητές μεγαλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων της, δήλωσε η Alphabet την Πέμπτη.

Γνωστοί ως Digital Services Act (DSA), οι νέοι κανόνες είναι πιο δύσκολοι για τις Meta Platforms, Microsoft, Twitter, Booking.com, Pinterest, Snap Inc’s Snapchat, Wikipedia, Zalando και AliExpress της Alibaba λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών τους.

Η DSA θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή και θα απαιτήσει από τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της παραπληροφόρησης, να είναι πιο διαφανείς στις αλγοριθμικές διαδικασίες, τα bots και τις στοχευμένες διαφημίσεις τους και να αφαιρούν παράνομα, μη ασφαλή ή παραποιημένα προϊόντα που πωλούνται στις πλατφόρμες τους.

“Θα επεκτείνουμε το Κέντρο Διαφάνειας Διαφημίσεων, το οποίο είναι ένας μοναδικός προορισμός για διαφημιζόμενους σε όλες τις πλατφόρμες μας, για να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένες διατάξεις DSA και να παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη στόχευση των διαφημίσεων που προβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο Laurie, αντιπρόεδρος εμπιστοσύνης και ασφάλειας της Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις