Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chat gpt: Μείωση στη χρήση του για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Πριν από την κυκλοφορία του Threads της Meta, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή και τώρα είναι ένας από τους 30 κορυφαίους ιστότοπους στον κόσμο.

Το Chat gpt της OpenAI, το εξαιρετικά δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, είδε τις μηνιαίες επισκέψεις να μειώνονται για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση φτάνει στο τέλος της, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb.

Ο χρόνος που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπο μειώνεται επίσης κάθε μήνα από τον Μάρτιο, από 8,7 λεπτά κατά μέσο όρο σε 7 λεπτά τον Αύγουστο.

Η επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο μπορεί να βοηθήσει την κυκλοφορία και τη χρήση του Chat gpt και ορισμένα σχολεία έχουν αρχίσει ήδη να το αγκαλιάζουν. Η κίνηση στο Chat gpt στις ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκε ελαφρώς, σε συνδυασμό με την επιστροφή των μαθητών στα αμερικανικά σχολεία.

Το Chat gpt ξεκίνησε μια φρενήρη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινές εργασίες από την επεξεργασία έως την κωδικοποίηση και έφτασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του. Η τεχνολογία Generative AI χρησιμοποιεί δεδομένα του παρελθόντος για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, για παράδειγμα για τη συγγραφή δοκιμίων ή ποιημάτων.

Πριν από την κυκλοφορία του Threads της Meta, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή και τώρα είναι ένας από τους 30 κορυφαίους ιστότοπους στον κόσμο.

Μερικοί ανταγωνιστές του Chat gpt , συμπεριλαμβανομένου του chatbot Bard της Google, κυκλοφόρησαν φέτος. Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft παρέχει επίσης ένα chatbot που τροφοδοτείται από το OpenAI. Η OpenAI κυκλοφόρησε επίσης την εφαρμογή Chat gpt στο σύστημα iOS τον Μάιο, η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει κάποια επισκεψιμότητα από τον ιστότοπό της. Εκτός από το Chat gpt , η OpenAI κερδίζει χρήματα πουλώντας απευθείας πρόσβαση στα μοντέλα AI για προγραμματιστές και επιχειρήσεις και μέσω μιας συνεργασίας με τη Microsoft, η οποία επένδυσε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις