Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Open Cosmos: “Σηκώνει” 50 εκατ. δολάρια για δορυφόρους παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής

Το νέο κεφάλαιο θα επιτρέψει στην Open Cosmos να επιταχύνει την ανάπτυξή της διεθνώς, επεκτείνοντας τη σουίτα δορυφόρων και ανάλυσης δεδομένων που παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπιστικών καταστροφών.

Η εταιρεία δορυφόρων Open Cosmos με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξή της διεθνώς και να επεκτείνει τις δυνατότητές της, καθώς προσφέρει λύσεις για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Series B από ETF Partners, Trill Impact, A&G, Accenture Ventures, Banco Santander InnoEnergy Climate Tech Fund και Claret Capital Partners, με συμμετοχή των Taavet Hinrikus και Kheng Nam Lee.

Η OpenCosmos ιδρύθηκε το 2015 και έγινε κερδοφόρα το 2020. Πριν από αυτόν τον γύρο, η εταιρεία είχε συγκεντρώσει μόνο 7 εκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση.

Το νέο κεφάλαιο θα επιτρέψει στην Open Cosmos να επιταχύνει την ανάπτυξή της διεθνώς, επεκτείνοντας τη σουίτα δορυφόρων και ανάλυσης δεδομένων που παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπιστικών καταστροφών. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εκτοξεύει και λειτουργεί προηγμένους δορυφόρους, παρέχει πρόσβαση σε κοινόχρηστα δεδομένα και προσφέρει δεδομένα που βασίζονται σε AI.

Η χρήση συσκευών γεωσκόπησης (EO) είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το 60% των 54 βασικών κλιματικών μεταβλητών μπορεί να αντιμετωπιστεί με δορυφορικά δεδομένα, με 21 να απαιτούν μεγάλες χρονοσειρές και παγκόσμια κάλυψη που μπορεί να παρασχεθεί μόνο από δορυφόρους – και γι ‘αυτό η αγορά δορυφόρων EO εκτιμάται ότι αξίζει 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2031.

“Από την αρχή, βλέπαμε την Open Cosmos ως κάτι περισσότερο από μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας. Η επιτυχημένη χρηματοδότησή μας, με την υποστήριξη τόσο σημαντικών επενδυτών ESG, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και καινοτομία. Αυτή η επένδυση θα μας δώσει ώθηση, επιτρέποντάς μας να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας, να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις αιχμής», λέει ο Rafel Jorda Siquier, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Open Cosmos.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις