Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Audi: Αρχίζει το εκπαιδευτικό έτος 2023 με περισσότερα από 700 νέα ταλέντα

Οι νέοι που επιλέχθηκαν από την Audi μπορούν να προσβλέπουν σε πολυάριθμες ευκαιρίες κατάρτισης σε διάφορους τομείς, από την παραγωγή έως την τεχνολογία αυτοματισμού την ανάπτυξη λογισμικού

Η Audi υποδέχεται περισσότερα από 700 νέα ταλέντα, στο ξεκίνημα του εκπαιδευτικού έτους 2023. Η εταιρεία προσφέρει ένα μακροπρόθεσμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των νέων που θέλουν να εργαστούν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Επίσης, η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της για αναζήτηση ειδικευμένων εργαζομένων που θα ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση.

Οι νέοι που επιλέχθηκαν από την Audi μπορούν να προσβλέπουν σε πολυάριθμες ευκαιρίες κατάρτισης σε διάφορους τομείς, από την παραγωγή έως την τεχνολογία αυτοματισμού την ανάπτυξη λογισμικού κ.ά.

Ο Xavier Ros αναφέρει: «Τα προγράμματα κατάρτισης και σπουδών μας προετοιμάζουν τα νέα ταλέντα για τις επερχόμενες αλλαγές στον κλάδο μας και τους ανοίγουν νέους τομείς εξειδίκευσης», Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για Ανθρώπινο Δυναμικό και Οργάνωση της AUDI AG.

Η Audi Junior Academy στην τοποθεσία Ingolstadt είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η μάρκα διασφαλίζει την εξέλιξη των μελλοντικών εργαζομένων της. Η ακαδημία παρέχει στους ανερχόμενους επαγγελματίες πληροφορικής μια εικόνα για όλους τους σχετικούς τομείς πληροφορικής της μάρκας. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό κέντρο, οι εκπαιδευόμενοι επικεντρώνονται στην εκμάθηση σε πραγματικά έργα.

Οι ειδικοί πληροφορικής που ειδικεύονται στην ψηφιακή δικτύωση μαθαίνουν επίσης να βοηθούν στην ανάπτυξη πολύπλοκων διαδικασιών στη διεπαφή μεταξύ IT και παραγωγής. Οι πρώτοι μαθητές που εκπαιδεύτηκαν σε αυτή την εξειδίκευση το 2020, ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εκπαίδευσή τους στο Neckarsulm και πλέον απασχολούνται τακτικά στην Audi. Από φέτος, το χαρτοφυλάκιο των ειδικών πληροφορικής στο Ingolstadt θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει την Ανάλυση Δεδομένων και Διαδικασιών.

Η πολυτελής γερμανική μάρκα προσφέρει επίσης στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση της επόμενης γενιάς ειδικευμένων εργαζομένων με υψηλά προσόντα σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση και η πληροφορική.

Όσον αφορά τη μετάδοση γνώσεων, η εταιρεία βασίζεται σε νέες μορφές και μεθόδους εκμάθησης, όπως η εκμάθηση μέσω κινητού τηλεφώνου. Όταν οι εκπαιδευόμενοι και οι φοιτητές ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, λαμβάνουν ένα tablet ή φορητό υπολογιστή μαζί με πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο της μάρκας. Τα τελευταία χρόνια, οι εκπαιδευόμενοι μετέτρεψαν ένα rickshaw σε e-rickshaw με χρησιμοποιημένες μπαταρίες Audi, ενώ άλλοι κατασκεύασαν ένα show car για το Ράλι Dakar.

Εκτός από τις μελλοντικές καριέρες και τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας, η μάρκα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μακροχρόνια ασφάλεια. Η εταιρεία εγγυάται ότι θα τους προσφερθεί μόνιμη θέση μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός τους. «Οι εκπαιδευόμενοί μας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη μελλοντική βιωσιμότητα των εργοστασίων και εγκαταστάσεών μας. Υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης», λέει ο Peter Mosch, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργασίας της AUDI AG.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις