Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone 15: Τι αλλαγές φέρνει η Apple – Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Η νέα σειρά iPhone της Apple θα παρουσιαστεί σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος)

Τέλος στην αγωνία για τους λάτρεις των iPhone, καθώς έμειναν λίγες μόνο ώρες για την έναρξη της «Wanderlust», του μεγάλου event της Apple, όπου θα παρουσιαστεί το σύνολο των νέων της φορητών συσκευών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς iPhone 15.

Η εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) μέσα από το κανάλι της Apple στο YouTube, από την ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Apple Tv.

Η μεγάλη ελπίδα της Apple για φέτος είναι ότι τα νέα iPhone θα καταφέρουν να σταματήσουν την ύφεση των πωλήσεων, να αποκρούσουν τον ανανεωμένο ανταγωνισμό από την κινεζική Huawei αλλά και να πείσουν τους κατόχους Android συσκευών να προχωρήσουν σε αλλαγή της συσκευής τους.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να κυκλοφορήσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone, συνεχίζοντας το μοτίβο που ισχύει από το 2020. Ειδικότερα, η εταιρεία είναι πιθανό να κυκλοφορήσει δύο μεγέθη iPhone μεσαίας κατηγορίας, ένα με οθόνη 6,1 ιντσών και ένα με οθόνη 6,7 ιντσών, καθώς και δύο μεγέθη τηλεφώνων Pro υψηλότερης κατηγορίας με περίβλημα τιτανίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στα προηγούμενα μοντέλα. Όπως γνωρίζουμε το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος των τηλεφώνων. Άλλωστε, οι προσκλήσεις που έχουν δοθεί για την εκδήλωση δείχνουν ένα λογότυπο της Apple με φινίρισμα που μοιάζει με τιτάνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ενδέχεται να προχωρήσει σε βελτιώσεις στις κάμερες και στα τσιπ των κινητών της. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το Pro, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να δούμε φέτος είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την θύρα φόρτισης που υπάρχει στα τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPad, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Όπως όλα δείχνουν η νέα σειρά των iPhone 15 φαίνεται θα διαθέτει το Dynamic Island, η οποία εμφανίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Σε αυτά τα κινητά μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις και την τρέχουσα δραστηριότητα σε εξέλιξη στο Dynamic Island στην οθόνη αφετηρίας ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Οι τιμές της νέας σειράς iPhone

Ο αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays, Tim Long, υποστηρίζει ότι τα νέα μοντέλα θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά. Ο Long δήλωσε ότι οι πληροφορίες του βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Σύμφωνα με τον Long οι τιμές για τα iPhone 15 στις ΗΠΑ θα έχουν ως εξής:

  • iPhone 15: 799 δολάρια
  • iPhone 15 Plus: 899 δολάρια
  • iPhone 15 Pro: Έως 1.099 δολάρια (από 999 δολάρια τώρα)
  • iPhone 15 Pro Max: Έως 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα)
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις