Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ελλάδα στο top 5 του κόσμου στα Esports!

Η ελληνική Battlenet Gaming Stations κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports

Μετά από δέκα ημέρες συναρπαστικών αγώνων, η Battlenet Gaming Stations ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της Ελληνικής Αποστολής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports (World Esports Championship) του IESF. Για αυτό το χρονικό διάστημα η παγκόσμια κοινότητα των esports παρέμεινε αφοσιωμένη σε όλο το τουρνουά, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ με την ζωντανή τηλεθέαση να αγγίζει μέχρι και τους 700.800 θεατές σε κάθε αγώνα!

Οι Χρυσοί Νικητές του WEC23:

Mobile Legends: Bang Bang – Φιλιππίνες
PUBG Mobile – Κιργιστάν
eFootball™ 2023 – Ιράν
Tekken7 – Πακιστάν
CS:GO – Σουηδία
CS:GO Female – Ολλανδία
Dota 2 – Μογγολία

5η Θέση για την Ελλάδα

Οι Έλληνες παίκτες Μάριος Παπαπαναγιώτου και Μάριος Μπιτσικώκος κατέκτησαν την 5η θέση στο eFootball™ 2023 ανάμεσα σε 110 χώρες και το Tekken7 ανάμεσα σε 96 χώρες αντίστοιχα! Ο Μάριος Παπαπαναγιώτου, ο 17χρονος που “έβαλε κάτω” παίκτες με εμπειρία πολλών ετών, κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 110 χώρες, φτάνοντας μέχρι τους προημιτελικούς. Προσπέρασε τον Βέλγο πρωταθλητή, Mikail Gönen, με 2-0 στη φάση των Play-offs και τον πρωταθλητή του Παναμά Elias Abdiel Herrera με 1-2 στον γύρο των 16. Σε ένα δύσκολο ματς, επικράτησε επίσης ενάντια στον Χιλιανό, Felipe Kaponi Flores αλλά δυστυχώς ηττήθηκε από την Ιαπωνία -εκπροσωπούμενη από τον γνωστό παίκτη Leva, που κατέκτησε τελικά τη 2η θέση.

Με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μάριος Μπιτσικώκος είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μικρής αλλά πολύ δυνατής fighting σκηνής στη χώρα μας. Οι επιτυχίες του σε αυτό τον ανταγωνιστικό χώρο μαρτυρούν τον αφοσιωμένο και ταλαντούχο παίκτη, όπως απέδειξε ότι είναι και στο stage του IESF κατακτώντας επίσης την 5η θέση στο Tekken7.

Μια Ελληνίδα στην 1η θέση του CS:GO Female

Η Melania Mylioti (Μελάνια Μηλιώτη) – γεννήθηκε στο νησί της Σάμου, αλλά ζει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Είναι επαγγελματίας παίκτρια Counter Strike και έχει παίξει για ομάδες όπως n!faculty, Reason Gaming, Epsilon Esports και Team Unikrn και υποστηρίζει ενεργά την προώθηση των γυναικών στη σκηνή CS:GO καθώς και τη δημιουργία μικτών ομάδων. Φέτος, εκπροσώπησε με την ομάδα της την Ολλανδία, κατακτώντας την 1η θέση!

Η ομάδα, προχώρησε με σχετική ευκολία στη φάση των ομίλων και στη συνέχεια πάλεψε με την Αυστραλία και την Αργεντινή για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, όπου σε έναν δύσκολο αγώνα τελικά άφησε την Αργεντινή στη 2η θέση!

Η νίκη της ομάδας την αναδεικνύει ως τη δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών στο IESF, ακολουθώντας τα βήματα της Πολωνίας, η οποία εξασφάλισε τον τίτλο κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου τουρνουά στο  Μπαλί της Ινδονησίας, το 2022

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports

Στην Τελετή Λήξης, ο Πρόεδρος του IESF Vlad Marinescu, παρέδωσε επίσημα τη σημαία της IESF στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα φιλοξενήσει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports το 2024. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει την παγκόσμια, εμβληματική εκδήλωση, όπου οι αθλητές αγωνίζονται υπό τις εθνικές τους σημαίες.

Ο πρόεδρος του IESF, Vlad Marinescu παραδίδει τη σημαία της διοργάνωσης στον επόμενο οικοδεσπότη, τη Σαουδική Αραβία

Ο πρίγκιπας Faisal Bin Bandar Bin Sultan Al Saud, Πρόεδρος της Σαουδικής Ομοσπονδίας Esports, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports του IESF στη Σαουδική Αραβία το 2024 για να δείξουμε την ισχυρή υποστήριξή μας στο IESF. Ένα θερμό καλωσόρισμα απευθύνεται σε λάτρεις των esports από όλο τον κόσμο. Η ακλόνητη δέσμευσή μας έγκειται στην παροχή μιας εκδήλωσης  παγκόσμιας κλάσης που όχι μόνο αντανακλά το πάθος μας για τα esports, αλλά υπογραμμίζει επίσης την αφοσίωσή μας στην επέκτασή της. Μαζί, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία πρωταθλήματος στην καρδιά του Ριάντ».

Ενώ ο πρόεδρος του IESF Vlad Marinescu δήλωσε: «Καθώς ολοκληρώνουμε μια πραγματικά ιστορική έκδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Esports, είναι τιμή να ανακοινώσουμε τη Σαουδική Αραβία ως την επόμενη χώρα υποδοχής που θα υποδεχθεί την World Esports Family. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Σαουδική Αραβία, την τοπική οργανωτική επιτροπή, τη Saudi Esports Federation και τους απίστευτους συνεργάτες μας για να διατηρήσουμε τη δυναμική και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να προωθούμε τα esports στην παγκόσμια σκηνή».

Η τελική ανακοίνωση σχετικά με τις ημερομηνίες των Εθνικών και Περιφερειακών, Προκριματικών και Τελικών του Πρωταθλήματος WEC 2024 πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη περίοδο, ενώ η Battlenet Gaming Stations ήδη προετοιμάζεται για τα Ελληνικά Προκριματικά, διοργανώνοντας αποστολές για ακόμα περισσότερους τίτλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις