Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το κοινό του Startupper διάβασε για το πρώτο Exit επί εποχής Equifund, την εξαγορά της Pushme Bike από την γερμανική Tier Mobility, έμαθε τα πάντα για το StartUp Career Day, την Ημέρα Καριέρας στην οποία 50 ελληνικές Startups θα αναζητήσουν τους επόμενους συνεργάτες τους αλλά και τη νέα τάση στον τουρισμό, το FinTourism.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το εβδομαδιαίο “Top 10”, που ακολουθεί:

H Pushme Bike εξαγοράστηκε από την Γερμανική Tier Mobility

Το πρώτο Exit επί εποχής Equifund είναι γεγονός! Η Αγγλική Startup Pushme Bike με cofounder Γιώργο Καλλίγερο και γραφεία στην Αθήνα εξαγοράστηκε από την Γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Tier Mobility μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/57923/h-pushme-bikes-exagorastike-apo-tin-germaniki-tier-mobility/

StartUp Career Day: 50 ελληνικές Startups αναζητούν προσωπικό

Το CollegeLink, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), διοργανώνουν διαπανεπιστημιακή Ημέρα Καριέρας για StartUp εταιρείες στις 6 Μαρτίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/slider/57777/startup-career-day-50-ellinikes-startups-anazitoun-prosopiko/

Ο Κώστας Μπακογιάννης καλεί τους Αθηναίους να κατεβάσουν το myAthensPass

“Για να μη σας γράφουμε, μη μας γράφετε” λέει ο Κώστας Μπακογιάννης, σε νέο βίντεο που δημοσιεύει σχετικά με το ζήτημα της στάθμευσης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, καλεί στη συνέχεια τους πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή του Δήμου, myAthensPass, και “εύκολα και γρήγορα” να πάρουν τον χώρο τους στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57985/o-kostas-bakogiannis-kali-tous-athineous-na-katevasoun-to-myathenspass/

FinTourism, αυτός ο άγνωστος!

Μετά τις δύο προηγούμενες εταιρικές ανάγκες που περιγράψαμε, την ανάγκη για εσωτερικό «κανάλι» δημιουργίας περιεχομένου, ακολούθως την ανάγκη δημιουργίας εταιρικού know how, τώρα έρχεται αμείλικτη η ανάγκη για δημιουργία fintech προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/gnomes/58026/fintourism-aftos-o-agnostos/

Κατερίνα Σαντίκου: Από την Αθήνα στο Αμπού Ντάμπι με «όχημα» τη Workathlon

Γεννήθηκε σε οικογένεια ξενοδόχων και από πολύ νωρίς «μπήκε» στον κόσμο των επιχειρήσεων και ειδικότερα στον τομέα του HR, διαχειριζόμενη έως και 250 άτομα προσωπικό. Σήμερα, είναι founder και managing director μίας από τις πιο ανερχόμενες Startups στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Στο μεταξύ, σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες και δούλεψε σε ΜΚΟ και ερευνητικά κέντρα, «αναζητώντας» λύσεις για την βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης των παιδιών…

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57857/katerina-santikou-apo-tin-athina-sto-abou-ntabi-me-ochima-ti-workathlon/

Απλοποιείται το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»

Δώδεκα υπουργικές αποφάσεις για την απλοποίηση των ισάριθμων Προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, που αντιστοιχούν σε 2,1 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57941/aplopiounte-i-diadikasies-tou-programmatos-antagonistikotita-epichirimatikotita-kenotomia/

Η AVIS “μπαίνει” στο Car Sharing σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων

Την πρώτη Car Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα, πρόκειται να παρουσιάσει η Avis σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του. Αυτή τη στιγμή, η Avis έχει πενήντα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας, ενώ η εφαρμογή cAr on Demand, μέσα από την οποία θα “ξεκλειδώνει” ο χρήστης το αυτοκίνητό του είναι ήδη διαθέσιμη σε iOS και Android.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58139/i-avis-lansari-efarmogi-car-sharing-se-synergasia-me-to-dimo-athineon/

CapsuleT Accelerator: Οι ομάδες του δεύτερου κύκλου

Άνοιξε η αυλαία του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που έχει δημιουργηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58123/capsulet-accelerator-i-omades-tou-defterou-kyklou/

Η Endeavor “φέρνει” επενδύσεις, Scaleups και Big Tech στους Δελφούς

Με στόχο να αναδείξει τις διεθνείς προοπτικές που διαμορφώνονται για τις επενδύσεις και έχοντας προσκαλέσει σε αυτήν την κατεύθυνση κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Endeavor υποστηρίζει και συντονίζει τρεις εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στους Δελφούς.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58159/i-endeavor-ferni-ependysis-scaleups-ke-big-tech-stous-delfous/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις