Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CapsuleT Accelerator: Οι ομάδες του δεύτερου κύκλου

Αναλυτικά οι 10 ομάδες που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης

Άνοιξε η αυλαία του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που έχει δημιουργηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα, η ομάδα του CapsuleT υποδέχτηκε χθες, στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού “Welcoming Event”, τις 10 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και επιλέχθηκαν τελικά από την Κριτική Επιτροπή του επιταχυντή προκειμένου να ενταχθούν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος (Μάρτιος – Μάιος 2020).

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του δεύτερου κύκλου, όπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των ομάδων, κριτές, μέντορες αλλά και στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, αλλά και η Διευθύντρια του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη, καλωσόρισαν επίσημα τις νέες ομάδες, αναφέροντας πως η επιτυχία του πρώτου κύκλου είναι η υπόσχεση για μία ακόμα δυναμικότερη συνέχεια και ευχαριστώντας παράλληλα την πολιτεία, τους φορείς του τουρισμού καθώς και όλους τους συνεργάτες που έχουν «αγκαλιάσει» τον CapsuleT και συμβάλλουν ενεργά στην προώθηση της καινοτομίας στο χώρο.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου θα είναι και αυτό εντατικό, προτρέποντας τις ομάδες να εργαστούν σκληρά σε συνεργασία με τους μέντορές τους -ούτως ώστε να δρέψουν τα οφέλη από τις δραστηριότητες του επιταχυντή- και υπενθυμίζοντας πως όσες ομάδες του πρώτου κύκλου δούλεψαν με συνέπεια, έχουν καταφέρει ήδη να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Ακολούθως, οι 10 startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μία συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (elevator pitch) στους παρευρισκόμενους. Επιπλέον, στην εκδήλωση οι ομάδες, οι κριτές και μέντορες του προγράμματος αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να μάθουν περισσότερα για το περιεχόμενο των προσεχών δραστηριοτήτων του τρίμηνου προγράμματος.

Οι ομάδες του Β΄ Κύκλου

Αναλυτικά οι 10 ομάδες που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος – Μάιος 2020) είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

  • AccessLab
  • Alios Tours
  • Costa Nostrum Certification
  • Events in Greece
  • Hotellisense
  • INOMO
  • Narratologies
  • Respoguide
  • Reveffect
  • TripGenie

Υπογραμμίζεται πως οι συμμετέχουσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και τεχνολογικές λύσεις στους κλάδους Ξενοδοχίας και Εστίασης, ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, παροχής τουριστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας, καθώς και προωθητικών ενεργειών στον τουρισμό.

Όπως έχει ανακοινωθεί, την πορεία και εξέλιξη των ομάδων στο πρόγραμμα θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή, που απαρτίζεται από 7 καταξιωμένους κριτές που προέρχονται τόσο από το χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και από το χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η Eπιτροπή θα βαθμολογεί και θα καταγράφει την επίτευξη των στόχων (KPIs) των 10 ομάδων στη διάρκεια του προγράμματος ενώ, εκτός από την αξιολόγηση, θα προσφέρει και χρήσιμη συμβουλευτική καθοδήγηση. Παράλληλα, συμβουλευτική θα παρέχουν και οι μέντορες που θα ανατεθούν τις επόμενες ημέρες σε κάθε ομάδα.

On-site visits

Επισημαίνεται, πως σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος είναι οι επισκέψεις (on-site visits) των 10 ομάδων σε χώρους του κλάδου, η λίστα των οποίων περιλαμβάνει τους: Aldemar Hotels & Resorts, Aegean Airlines, Όμιλο Temes, Athenaeum InterContinental, Hotel Grande Bretagne, Grecotel Hotels & Resorts, Sani/Ikos Group, Crowne Plaza, Yes! Hotel Group, Santikos Collection, Dolphin Capital Partners, Airotel Group, Dexamenes Seaside Hotel, Key Tours, Kyvernitis Travel, Economou Hotels και Academias of Athens – Autograph Collection. Παράλληλα, στις δράσεις εμπεριέχονται και οι συμμετοχές των ομάδων σε ξεχωριστές εκδηλώσεις, όπως “Experts Mentor Days”, “Pitch & Demo Day”, community building events, κ.ά.

Ήδη από την περασμένη χρονιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν και στη διάρκεια του δεύτερου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στη χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Σημειώνεται πως στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι η Grant Thornton, η TÜV Austria Hellas και η Nelios ενώ παράλληλα, ο επιταχυντής καλωσορίζει πλέον στους συνεργάτες του και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, δρομολογώντας από κοινού πρωτοβουλίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις για την υποστήριξη και δικτύωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του startup οικοσυστήματος. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ τόσο για τις δέκα ομάδες όσο και το κοινό είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις