Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της πυρανίχνευσης στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Πρόκειται για τις νέες μονάδες πυρανίχνευσης «Ανανίας» και εγκατέστησε 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που διέθετε για την προστασία του Υμηττού.

 

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης  αναβάθμισε με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης το υφιστάμενο σύστημα, το οποίο είχε τοποθετήσει το 2017 στο τμήμα του Υμηττού που βρίσκεται στα όριά του.

Πρόκειται για τις νέες μονάδες πυρανίχνευσης «Ανανίας» και εγκατέστησε 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που διέθετε για την προστασία του Υμηττού. Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού και φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση κινητοποίηση και αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών.

«Η μάχη για την πρόληψη και την προστασία των δασών μας είναι συνεχής και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται με τις τεχνολογίες που διαρκώς αναβαθμίζονται και αλλάζουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” υλοποιεί σε όλο τον Υμηττό το αντίστοιχο πρόγραμμα, ύψους 5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα. Αξίζει να τονιστεί ότι στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης προσεχώς δημιουργείται Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας HUB, που θα βασίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες. Εκπαίδευση, τεχνολογία, έρευνα και θα είναι κάτι το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις