Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ubisoft: Προχωρά σε απολύσεις – Συνεχίζεται το ντόμινο στην gaming βιομηχανία

Συγκεκριμένα 124 υπάλληλοι της Ubisoft στο στούντιο ειδικών εφέ αλλά και στην παγκόσμια ομάδα IT της είδαν την πόρτα της εξόδου.

Η gaming βιομηχανία έχει μπει για τα καλά στο χορό των απολύσεων, καθώς εταιρείες κολοσσοί όπως οι Epic, Microsoft, Roblox, Amazon, Meta, Unity, Sega ανακοίνωσαν μειώσεις στο εργατικό δυναμικό τους.

Τώρα σειρά έχει η Ubisoft, με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να χάνουν τη δουλειά τους. Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά τις απολύσεις που προηγήθηκαν σε Bungie και Media Molecule.

Συγκεκριμένα 124 υπάλληλοι της Ubisoft στο στούντιο ειδικών εφέ αλλά και στην παγκόσμια ομάδα IT της είδαν την πόρτα της εξόδου. Το στούντιο Hybride, τμήμα της Ubisoft Montreal, είναι αυτό που είδε τους εργαζόμενούς του να μειώνονται, παρόλο που αποτελεί ένα στούντιο που έχει δουλέψει σημαντικά projects, όπως το ” The Mandalorian” της Disney.

Σύμφωνα με τον Antoine Leduc-Labelle, εκπρόσωπο της Ubisoft, το 98% των εργαζομένων που απολύθηκαν δούλευαν στον Καναδά και αποτελούν το 2% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στη χώρα, αφού η εταιρεία έχει στούντιο και σε άλλες πόλεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις