Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone 15: Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο νέο USB-C καλώδιο

Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια θα υπάρχει μέσα στα κουτιά των iPhone 15

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Apple υποχρεώνεται να πραγματοποιήσει την μετάβαση στο USB-C, ωστόσο βρήκε ένα παράθυρο προς ίδιον όφελος, χωρίς να διευκολύνει πλήρως τους κατόχους iPhone

Ωστόσο, στις συσκευασίες των iPhone 15 θα περιλαμβάνονται USB-C (ή Type-C) καλώδια με ταχύτητες επιπέδου USB 2.0 και όχι USB 3.0 αν και τα Pro/Pro Max υποστηρίζουν το γρηγορότερο πρότυπο ταχύτητας. Επισημαίνεται ότι το USB Type-C 3.0 καλώδιο απαιτείται για μεταφορές δεδομένων υψηλής ταχύτητας, όπως μεταφορές αρχείων και εγγραφή βίντεο 4K60 ProRes σε εξωτερικό δίσκο. 

Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι των μοντέλων 15 Pro και 15 Pro Max που επιθυμούν να επιτύχουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10 Gbps θα πρέπει να αγοράσουν ξεχωριστό καλώδιο USB-C 3.0. Διαφορετικά, θα μείνουν με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων USB 2.0 χαμηλής ταχύτητας έως 480 Mbps.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple πωλείται ήδη το νέο καλώδιο Thunderbolt 4 USB-C Pro (μαύρο), το οποίο υποστηρίζει μεταφορές αρχείων υψηλής ταχύτητας από το iPhone 15 Pro σεMac. Η τιμή τους είναι 69 δολάρια ΗΠΑ για 1 μέτρο, 129 δολάρια ΗΠΑ για 1,8 μέτρα και 159 δολάρια ΗΠΑ για 3 μέτρα.

Επιπλέον, ηApple έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές για τους προσαρμογείς καλωδίων (αντάπτορες) Lightning σε USB-C και τα αντίστοιχα αξεσουάρ.

Τέλος, η τιμή του iPhone 15 Pro θα ξεκινάει από τα 999 δολάρια ΗΠΑ και του iPhone 15 Pro Max από τα 1199 δολάρια ΗΠΑ . Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια ΗΠΑ και 899 δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα, με τις τιμές να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά οι τιμές στα ελληνικά καταστήματα δεν είναι ακόμη γνωστές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις