Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mytilineos: Ανέλαβε έργο ενεργειακής μετάβασης στην Βρετανία – Mega-deal 2,8 δισ. ευρώ

H κοινοπραξία της MYTILINEOS με την GE Vernova αναδείχθηκε προτιμώμενος προμηθευτής σε έργο διασύνδεσης αξίας 2,8 δισ. ευρώ.

Η MYTILINEOS Energy & Metals, σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφέρει η εισηγμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα, οι δυο εταιρείες θα αναλάβουν να προμηθεύσουν δύο σταθμούς μετατροπής HVDC σε κάθε άκρο ενός καλωδίου που θα συνδέει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία. Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χιλιομέτρων και αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,8 δισ. ευρώ) θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που αρκεί για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η GE Vernova συνεργάζεται με τη Mytilineos για την παροχή των τεχνικών έργων και της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπέων HVDC, που αποτελούν τους ακροδέκτες για το καλώδιο HVDC και μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα, που χρησιμοποιείται στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις