Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CLIMATHON: Το συνέδριο ιδεών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έρχεται στο Λαύριο

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μηχανουργείο του Δήμου Λαυρίου και την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Επίπλευσης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει το «Climathon», ένα διήμερο Συνέδριο ιδεών, με βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μηχανουργείο του Δήμου Λαυρίου και την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Επίπλευσης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Στη φράση: «Το Λαύριο του Αύριο: Σκεφτόμαστε όλοι μαζί λύσεις για την πόλη του Λαυρίου, με στόχο το μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» συνοψίζεται όλη η φιλοσοφία της πρωτοβουλίας του «Climathon» στο Λαύριο.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες -πολίτες με την καθοδήγηση μεντόρων- θα συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες, λύσεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στο Λαύριο.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα αναλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως για παράδειγμα, η ενεργειακή απόδοση, η αειφορία, κ.λπ. Οι ομάδες θα εργαστούν πάνω σε ιδέες και προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης και θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε κοινό και κριτική επιτροπή.

Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συν-δημιουργίας νέων λύσεων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε καινοτόμες ιδέες και δράσεις για το κλίμα, επιδιώκοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν τα εξής χρηματικά έπαθλα – βραβεία:

– 1η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 1.200 ευρώ, μία κρουαζιέρα από τις εταιρίες ELIXIR BOUTIQUE CRUISES και CELESTYAL CRUISES, σε συνεργασία με τον ΟΛΛ ΑΕ, συνάντηση – συζήτηση με τον Δήμαρχο, αναμνηστικά Climathon Lavrio.

– 2η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 500 ευρώ, μία κρουαζιέρα από τις εταιρίες ELIXIR BOUTIQUE CRUISES και CELESTYAL CRUISES, σε συνεργασία με τον ΟΛΛ ΑΕ, αναμνηστικάClimathon Lavrio.

– 3η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 300 ευρώ, αναμνηστικά «Climathon Lavrio».

Το «Climathon» στο Λαύριο διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», στο πλαίσιο του έργου: «Σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΥΠΕΝ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014- 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του: https://www.ypengreenpolicy.gr/

Στην πρωτοβουλία συμμετέχει η Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ και την υποστηρίζουν ο Δήμος Λαυρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, το ΤΑΙΠΕΔ, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ και του Climate-KIC.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή σε αυτήν είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://www.hackathonypen.gr/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις