Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viva.com: Αποκτά την Πιστοποίηση Great Place to Work

Η πιστοποίηση επισφραγίζεται από τον παγκόσμιο Οργανισμό Great Place to Work με εξειδίκευση σε θέματα εργασιακής κουλτούρας, επιβεβαιώνοντας ότι η Viva.com έχει δημιουργήσει κουλτούρα υψηλής εμπιστοσύνης.

Η Viva.com, κορυφαία ευρωπαϊκή cloud-based neobank, έλαβε την Πιστοποίηση Great Place to Work σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, ως αναγνώριση για το υψηλής ποιότητας εργασιακό περιβάλλον της.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η λίστα περιλαμβάνει, επίσης, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία, και τη Ρουμανία. Η πιστοποίηση επισφραγίζεται από τον παγκόσμιο Οργανισμό Great Place to Work με εξειδίκευση σε θέματα εργασιακής κουλτούρας, επιβεβαιώνοντας ότι η Viva.com έχει δημιουργήσει κουλτούρα υψηλής εμπιστοσύνης. Έννοιες όπως «συνεργασία», «δικαιοσύνη», «συναδελφικότητα», «ομαδικότητα», «υπερηφάνεια», «ακεραιότητα», «αμεροληψία», και «σεβασμός» σκιαγραφούνται στις απαντήσεις των Ευρωπαϊκών ομάδων της Viva.com στο πλαίσιο της έρευνας Great Place to Work Trust Index TM , αντανακλώντας το εργασιακό ήθος που προάγει η Εταιρεία για τους άνω των 1.000 υπαλλήλους της.

«Ομαδική εργασία, Διαφάνεια, Συμμετοχή. Στη Viva.com οι καλύτερες ιδέες γεννήθηκαν στους lounge χώρους των
γραφείων μας, όχι σε μια αίθουσα συσκέψεων. Απέχουμε από το αυστηρό εταιρικό περιβάλλον που μπορεί να είναι οικείο στους περισσότερους. Ενθαρρύνουμε τη δημιουργική συμμετοχή και την ανοιχτή επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας -ανεξαρτήτως τοποθεσίας-, μοιραζόμαστε γνώσεις, προβληματισμούς, ιδέες. Αισθανόμαστε όλοι μέλη της ίδιας ομάδας και του ίδιου σκοπού. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να υπερέχουμε στον κόσμο της τεχνολογίας πληρωμών,» σημειώνει η Βένια Γκέγκιου, Chief People Officer στη Viva.com.

Η Viva.com οφείλει τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία της στα άνω των 1.000 μέλη της ομάδας της σε 24 ευρωπαϊκές χώρες – μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική ομάδα ταλαντούχων Engineers, και ειδικών στους τομείς AML, KYC/KYB, Compliance & Regulatory, QA, Πωλήσεων, Marketing, και άλλων. Έως το τέλος του 2023 η ομάδα της Viva.com θα ενισχυθεί κατά 40%, με το 80% των νέων προσλήψεων να ενδυναμώνουν τις ομάδες του Οργανισμού σε ευρωπαϊκές αγορές προτεραιότητας.

H Viva.com παρέχει, επίσης, στους υπαλλήλους της την ευκαιρία να γίνουν «Intrapreneurs». Το πλάνο διάθεσης
Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva.com παραμένει βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού, αλλά και για την προσέλκυση νέων ταλέντων. Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής με τη J.P. Morgan, τριάντα πέντε χιλιάδες μετοχές αξίας $50εκ. διανεμήθηκαν σε 200 στελέχη της Viva.com, αντικατοπτρίζοντας την ουσιαστική συμβολή τους στους στόχους της Εταιρείας. Τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Viva.com θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης, που διανέμει 43.467 μετοχές, αριθμός που αντιπροσωπεύει ποσοστό 2.64% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας Great Place to Work Trust Index TM , οι εργαζόμενοι της Viva.com κλήθηκαν να αξιολογήσουν διαφορετικές πτυχές της Εταιρείας, από την αλληλεπίδραση με τη Διοίκηση και το μοντέλο συνεργασίας έως την καθημερινή επαγγελματική ζωή, τις αρχές Συμπερίληψης και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Ένα περιβάλλον εργασίας δίκαιο, αξιόπιστο, που προάγει το σεβασμό αναδύθηκε στα εκατοντάδες ερωτηματολόγια που κατατέθηκαν. Αποδεικνύοντας την εστίαση της Εταιρείας στη Συμπερίληψη, άνω του 94% των εργαζομένων δήλωσε ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται δίκαια, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνικότητα ή το φύλο τους. Η έμφαση στην κοινωνική αλληλεπίδραση και διαφάνεια αποτυπώθηκε στις απαντήσεις του 95% των εργαζομένων που αναγνώρισε την ανοιχτή και ειλικρινή διάδραση ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας του. Το 84% των υπαλλήλων δήλωσε ότι νιώθει πως μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά και να ξεχωρίσει στη Viva.com, παραμένοντας ο πραγματικός εαυτός του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις