Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stoïk: “Σήκωσε” 10 εκατ. ευρώ

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία.

Η Stoïk συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια ευρώ για την ευρωπαϊκή επέκταση στον τομέα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο πάροχος ασφάλισης και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των ΜμΕ με έδρα το Παρίσι, Stoïk, συγκεντρώνει επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για ευρωπαϊκή επέκταση, ξεκινώντας από τη Γερμανία.

Από τότε που συγκέντρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο Series A υπό την ηγεσία της a16z τον Ιούνιο του 2022, ο πάροχος λογισμικού ασφάλισης και κυβερνοασφάλειας Stoïk με επίκεντρο τις ΜΜΕ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση επιπλέον 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία. Τα 10 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν μέσω των κορυφαίων επενδυτών Munich Re Ventures και Opera Tech Ventures και των υφιστάμενων επενδυτών Andreessen Horowitz και Alven που συμμετέχουν.

Ιδρύθηκε το 2021 και είναι η απάντηση σε στατιστικά στοιχεία του 2020 που σημείωσαν αύξηση 667% στις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, το Phishing, η κλοπή ταυτότητας, οι εσωτερικές απειλές, η διαρροή πληροφοριών και το Ransomware ήταν οι 5 κορυφαίες αυξητικές τάσεις το 2020.

Οι ιδρυτές της Stoïk, Jules Veyrat, Alexandre Andreini, Nicolas Sayer και Philippe Mangematin, είδαν τις επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, αλλά η βιομηχανία των ΜμΕ παρέμεινε τρομερά υποεξυπηρετούμενη.

Η προσφορά της Stoïk συνδυάζει την ασφαλιστική κάλυψη στον κυβερνοχώρο με εσωτερικά και εξωτερικά εργαλεία παρακολούθησης κινδύνων παράλληλα με μια εσωτερική ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας.

Η Stoïk θέτει τις βάσεις για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, ξεκινώντας με ένα γραφείο που ιδρύθηκε στην Κολωνία. Επικεφαλής των γερμανικών δραστηριοτήτων θα είναι η Franziska Geier, η οποία διαθέτει δεκαετή εμπειρία στη γερμανική ασφαλιστική αγορά, κατέχοντας διάφορες θέσεις στη Markel, καθώς και εμπειρία με την Allianz.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις