Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureGarden: Έναρξη νέου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Οκτωβρίου 2023

 

Ο νέος κύκλος του δωρεάν προγράμματος του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών VentureGarden, στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Οκτωβρίου 2023 στο www.venturegarden.gr.

Η συμμετοχή στο VentureGarden είναι δωρεάν και αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Όσοι επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, να λάβουν mentoring, και να γίνουν μέλη μιας δυναμικής επιχειρηματικής κοινότητας που αναπτύσσεται διαρκώς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα υλοποιείται από το ACT (American College of Thessaloniki), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, με την ευγενική δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) και την υποστήριξη της εταιρείας From Scratch.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, 644 άτομα επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους 19 προηγούμενους κύκλους στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και έχουν δημιουργήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στις εταιρίες που ξεχώρισαν είναι η Moov Exclusive Fitness Studio, ένας σύγχρονος χώρος εκγύμνασης και υγείας, η Botanistas, Φυσικά προϊόντα περιποίησης, η Oratia, παραγωγή αντρικών και γυναικείων εσωρούχων από οργανικό βαμβάκι, η Elektronio, μία startup λύσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η Ierax Anaytics, εταιρεία έρευνας και ανάλυσης της αγοράς, η Dot2dot, εταιρεία πολιτιστικών διαδρομών.

Πληροφορίες για τα μαθήματα

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο. Τα μαθήματα θα γίνονται σε τάξη με φυσική παρουσία όλο το Νοέμβριο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6μμ-9μμ. Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση όλων των πτυχών που διέπουν τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ώστε η επιχειρηματική ιδέα να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη. Εκπαιδευτές είναι καθηγητές και επιχειρηματίες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 15 Οκτωβρίου 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις