Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Στόχος η ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2030

Αυτό περιλαμβάνει είτε τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, είτε την επένδυση σε δραστηριότητες αντιστάθμισης του άνθρακα, όπως η επένδυση στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Η LG μέσω της καινοτομίας «Σχέδιο Καλύτερης Ζωής 2030», θέτει μια σειρά στόχων σχετικά με τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και παράγοντες διακυβέρνησης προκειμένου να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2030.
Τι είναι η ουδετερότητα του άνθρακα;
Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει «ουδέτερη ως προς τον άνθρακα» έως το 2030. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα CO2 που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της θα εξισορροπείται από μια ίση ποσότητα CO2 που θα αφαιρείται από την ατμόσφαιρα. Αυτό περιλαμβάνει είτε τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, είτε την επένδυση σε δραστηριότητες αντιστάθμισης του άνθρακα, όπως η επένδυση στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Η ουδετερότητα του άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαφόρων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενεργειακά αποδοτικών εγκαταστάσεων και συσκευών περιορισμού των εκπομπών του άνθρακα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας της. Παράλληλα με αυτό, εξασφαλίζει συνεχώς πιστώσεις άνθρακα μέσω του έργου του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης καθώς και βελτίωση της παραγωγής αερίων θερμοκηπίου μέσω των επιχειρηματικών λύσεων, όπως τα ψυγεία υψηλής απόδοσης και τα Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας, τα οποία επεκτείνουν τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας.
Τι είναι οι μηδενικές καθαρές εκπομπές;
Ενώ η ουδετερότητα του άνθρακα σημαίνει εξισορρόπηση των εκπομπών CO2 με αφαίρεση του CO2, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) βρίσκεται στη διαδικασία σταθεροποίησης του πλήρους ορισμού της κατάστασης μηδενικών καθαρών εκπομπών. Αυτό θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί και τα άτομα σε όλο τον κόσμο ορίζουν τον αντίκτυπο των δικών τους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

Το μέλλον της βιωσιμότητας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη

Ήδη στην LG σημειώνεται πρόοδος όσον αφορά στον στόχο της ουδετερότητας του άνθρακα, εξασφαλίζοντας πιστοποιημένα πρότυπα εκπομπών και παράγοντας περισσότερα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν αποτελεσματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Επένδυση σε έργα μείωσης της ρύπανσης

Από τη δενδροφύτευση στην Ισπανία έως την προώθηση της μείωσης των ηλεκτρονικών απορριμμάτων στη Νότια Κορέα, η εταιρεία λαμβάνει εκτεταμένα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει τις εκπομπές σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Παράλληλα, συμμετέχει στο RE100, μια παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία συνηγορεί υπέρ της στροφής των επιχειρήσεων σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια για το σύνολο των αναγκών τους σε ηλεκτρισμό. Σχεδιάζει να φτάσει εκεί αυξάνοντας σταδιακά την εξάρτησή της από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, φτάνοντας το 100% της ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2050.

Πιστοποιημένα βιώσιμες γραμμές προϊόντων

Οι λειτουργίες και η συσκευασία στις εγκαταστάσεις είναι σημαντικά κομμάτια του παζλ της βιωσιμότητας της LG, όπως και η διαδικασία για την ανάπτυξη προϊόντων. Η LG έχει κερδίσει πολλά πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης και οικολογίας για πιστοποιημένα μοντέλα, όπως τα πιστοποιημένα από την TÜV στεγνωτήρια και το πλυντήριο ρούχων SIGNATURE που έχει κερδίσει το Carbon Trust.

Πιστοποιήσεις ενεργειακής απόδοσης

Πολλές οικιακές συσκευές της LG διαθέτουν τοπικές και διεθνείς πιστοποιήσεις απόδοσης. Για παράδειγμα, ποικίλα μοντέλα στεγνωτηρίων της LG στη Γερμανία έχουν λάβει πιστοποίηση από την TÜV Rheinland με ένα Σήμα Πράσινου Προϊόντος. Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει διαφορετικά μέτρα βιωσιμότητας, τα οποία σχετίζονται με το χημικό περιεχόμενο, την ανακύκλωση, την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άλλα.

Πιστοποιήσεις ποιότητας αέρα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλαπλά μοντέλα πλυντηρίων ρούχων και ηλεκτρικών σκουπών έχουν περάσει από έλεγχο από την Allergy UK BAF σχετικά με την ικανότητά τους να βελτιώνουν τις αλλεργιογόνες χημικές ουσίες σε εσωτερικούς χώρους.

Πιο βιώσιμα κατασκευαστικά υλικά

Η LG στοχεύει να ανακυκλώνει 300 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επιτύχει αύξηση 6% στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για δέκα είδη πλαστικού και στοχεύει να ηγηθεί της βιομηχανίας στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων, δουλεύοντας επάνω σε τρόπους για τη βελτίωση του σχεδιασμού των υφιστάμενων προϊόντων μας με γνώμονα τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, διαθέτει μια παγκόσμια πολιτική επιστροφών και ανακύκλωσης για τα ηλεκτρονικά απορρίμματα, η οποία έχει σχεδιαστεί προκειμένου να συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών συσκευών όταν αυτές φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Μετάβαση στη φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία

Η βιώσιμη συσκευασία της LG έχει μειώσει τη χρήση χαρτιού κατά 85 τόνους το χρόνο και του φελιζόλ κατά 19 τόνους το χρόνο. Επιπλέον, το 2021 δωρίσε περίπου 400 κουτιά σε ζωολογικούς κήπους για να παίζουν με αυτά τα ζώα. Προσπάθειες όπως αυτές την έχουν βοηθήσει να κερδίσει την πιστοποίηση Επαληθευμένου Ανακυκλωμένου Περιεχομένου της Intertek για πολλαπλές σειρές τηλεοράσεων της.

100% χρήση ανανεώσιμης ενέργειας

Στη Βόρεια Αμερική, οι διαδικασίες και τα γραφεία παραγωγής και υλικοτεχνικής υποστήριξής της LG ήδη χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Παράλληλα, έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Ανανεώσιμης Ενέργειας (REC), έχει υπογράψει Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας από παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας και έχει λάβει οικολογικό σήμα Green Premium χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, την οποία αγοράζει σε τιμές με πρόσθετο τέλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις