Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Flagstone εξασφαλίζει 108 εκατ. λίρες από την Estancia Capital Partners

Η Flagstone παρέχει σήμερα δυνατότητες ενσωματωμένες σε API για τις επιχειρήσεις ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους εύχρηστες, προσαρμόσιμες και ανταγωνιστικές επιλογές εξοικονόμησης χρημάτων.

 

Η βρετανική πλατφόρμα καταθέσεων μετρητών Flagstone ανακοίνωσε επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 108 εκατομμυρίων λιρών από την Estancia Capital Partners, μια εξειδικευμένη εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με βαθιά εμπειρία στην αγορά διαχείρισης μετρητών.

Με συνιδρυτές τους Andrew Thatcher και Simon Merchant, η Flagstone ξεκίνησε το 2015, ως πλατφόρμα για μεμονωμένους πελάτες που ήθελαν να κάνουν αποταμίευση, οι οποίοι ήθελαν να έχουν πρόσβαση και να διατηρούν πολλαπλούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε ένα μέρος. Η Flagstone παρέχει σήμερα δυνατότητες ενσωματωμένες σε API για τις επιχειρήσεις ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους εύχρηστες, προσαρμόσιμες και ανταγωνιστικές επιλογές εξοικονόμησης χρημάτων.

Η Flagstone είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αποταμίευσης μετρητών του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση τον αριθμό των τραπεζών και των λογαριασμών ταμιευτηρίου.

Η Flagstone συνεργάζεται με πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλούτου του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της St. James’s Place, τροφοδοτεί μια σειρά προϊόντων αποταμίευσης σε παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Saga και Revolut, και μέσω της διεθνούς θυγατρικής της, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μια σειρά σχέσεων διανομής εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεμονωμένοι αποταμιευτές, ΜΜΕ και φιλανθρωπικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τη Flagstone – είτε απευθείας είτε μέσω πολλαπλών πλατφορμών fintech, οικονομικών συμβούλων ή συνεργασιών επωνυμίας – μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 200 προσφορές λογαριασμών ταμιευτηρίου που διατίθενται από 60 από τους κορυφαίους παρόχους αποταμίευσης μετρητών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξυπηρετώντας μια πελατειακή βάση άνω των 600.000, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUA) της Flagstone ανέρχονται τώρα σε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια λίρες. Το AUA της εταιρείας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο λίρες ανά τρίμηνο το 2023, καθώς περισσότεροι προσωπικοί και επιχειρηματικοί αποταμιευτές προσπάθησαν να μεγιστοποιήσουν τους τόκους που κέρδισαν από τα μετρητά τους και την προστασία FSCS.

Η Flagstone κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο κερδοφορίας της τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Estancia αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση Flagstone.

Η συμφωνία συνδυάζει πρωτογενείς και δευτερογενείς επενδύσεις. Η κύρια επένδυση θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της Flagstone στην αγορά καταθέσεων μετρητών, δημιουργώντας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, διπλασιάζοντας τις συνεργασίες και αντιστοιχίζοντας ανταγωνιστικά προϊόντα αποταμίευσης.

Η δευτερογενής επένδυση θα ανταμείψει τους πρώτους υποστηρικτές της Flagstone, επιτρέποντάς τους να επιτύχουν σημαντική απόδοση των επενδύσεών τους.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024 μετά τη λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις