Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Schneider Electric: Διπλή διάκριση στα Bite Awards 2023

Για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες διαχειριστικές προκλήσεις ενός υβριδικού ΙΤ περιβάλλοντος, η Schneider Electric αναβαθμίζει διαρκώς το λογισμικό EcoStruxure IT, με δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητα των data centers.

Με το gold και silver βραβείο διακρίθηκε η Schneider Electric και φετινά Bite awards 2023 για την ολοκληρωμένη λύση DCIM (λογισμικό διαχείρισης υποδομής data centers), EcoStruxure IT, στην κατηγορία υποδομές / data center και cloud / computing services αντίστοιχα.

Το EcoStruxure IT χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση, τη μέτρηση ενέργειας και τη διαχείριση data centers, καλύπτοντας τόσο τον εξοπλισμό πληροφορικής, όσο και τις υποστηρικτικές υποδομές, όπως συστήματα ισχύος και ψύξης. Στόχος είναι να βοηθήσει τους διαχειριστές να επιτύχουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων του εξοπλισμού που οδηγούν σε διακοπές λειτουργίας. Για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες διαχειριστικές προκλήσεις ενός υβριδικού ΙΤ περιβάλλοντος, η Schneider Electric αναβαθμίζει διαρκώς το λογισμικό EcoStruxure IT, με δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητα των data centers.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει το EcoStruxure IT Expert, που εκσυγχρονίζει την παρακολούθηση και τη διαχείριση σε ένα computer room έως χιλιάδες assets σε πολλές περιοχές παγκοσμίως, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές ανάπτυξης. Έτσι, οι διαχειριστές εγκαταστάσεων έχουν τον έλεγχο όλων των δικτυωμένων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών διαμόρφωσης υλικού, από οπουδήποτε στον κόσμο. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει το EcoStruxure IT Advisor, που παρέχει δυνατότητες σχεδιασμού μοντελοποίησης και capacity planning των φυσικών ΙΤ υποδομών βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα ενός data center.

Ο Χρήστος Φάμελος, Data Center EcoStruxure Sales Manager της Schneider Electric για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζοντας ότι η ανάπτυξη edge computing εφαρμογών θεωρείται πλέον εξίσου κρίσιμη με τα κεντρικά data centers, απαιτείται ένα software με νέες δυνατότητες που θα συμβάλλει στη διατήρηση της ανθεκτικότητας και της ασφάλειας των υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίσαμε τη λύση DCIM στηρίζοντας τους διαχειριστές στην επίτευξη μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας. Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αντικατοπτρίζουν τη σταθερή δέσμευσή μας για την παροχή κορυφαίων λύσεων στον κλάδο των data centers και της ενέργειας, καθώς και τις διαρκείς προσπάθειές μας να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων».

Τα Bite Awards αναδεικνύουν επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλους τους κλάδους, που έχουν αξιοποιήσει με επιτυχία πληροφοριακά συστήματα ή έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς των εφαρμογών, υποδομών, υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των ICTs που υποστηρίζουν την επιχειρηματική στρατηγική τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις