Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #41: Κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά

Το εξώφυλλο του Startupper Mag #41 είναι αφιερωμένο στη συνέντευξη των Βασίλη Διονά και Κωνσταντίνου Κεσεντέ, των ανθρώπων πίσω από την επιτυχία του Athens International College, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με αξιοσημείωτη ιστορία και βαθύ αποτύπωμα στον χώρο των επιχειρησιακών σπουδών.

Το ένατο Startupper Mag του 2023, το τεύχος #41 του δημοφιλούς περιοδικού, κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- οικονομικές αναλύσεις & παρουσιάσεις, εταιρικά αφιερώματα, πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βασίλης Διονάς & Κωνσταντίνος Κεσεντές – Athens International College

«Η εκπαίδευση αίρει τα εμπόδια ανάμεσα στον WANTepreneur και τον ENTRepreneur. Μειώνει την απόσταση από το όνειρο έως την υλοποίησή του». Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές και ο Βασίλης Διονάς, οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία του Athens International College, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με αξιοσημείωτη ιστορία και βαθύ αποτύπωμα στον χώρο των επιχειρησιακών σπουδών, παραχώρησαν στο Startupper Mag μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη σημαντική επιχειρηματική συνεργασία την οποία ετοιμάζουν για το άμεσο μέλλον.

STARTUPS: Πώς μπορούν να κάνουν το σπίτι σας πιο hi-tech από ποτέ!

Κάποτε όταν μιλούσαμε για Startups ήταν σαν να αναφερόμαστε σε κάτι εξωτικό, κάτι πολύ μακρινό από την ελληνική πραγματικότητα. Την τελευταία δεκαετία όμως ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον τα Startups έχουν μπει στα σπίτια μας…στην κυριολεξία! Κοιτώντας πίσω, παλιά κάθε φορά που χρειαζόμασταν κάτι για το σπίτι μας ξέραμε ότι μας περίμενε μεγάλη ταλαιπωρία. Χάρη στην «εκρηκτική» ανάπτυξη του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας μπορούμε να αποκτήσουμε όποια υπηρεσία θέλουμε με το πάτημα ενός «κουμπιού». Από μαστορέματα, υπηρεσίες καθαρισμού, μέχρι έξυπνες συσκευές, μπορείτε να βρείτε τα πάντα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκρολάρετε στο κινητό σας. Τo Startupper Mag λοιπόν είναι εδώ για να σας προτείνει τις πιο hi-tech ελληνικές υπηρεσίες για να δώσετε στο σπίτι σας ένα αέρα ανανέωσης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αλέξανδρος Θεοφανίδης, CEO της METALEASE

Καινοτομία – διαφάνεια – σεβασμός στο περιβάλλον. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο επιχειρεί η METALEASE, η εταιρεία που έφερε και διαμόρφωσε το leasing προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως εξάγουμε από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο ιδρυτής και CEO της, Αλέξανδρος Θεοφανίδης, στο Startupper Mag. Η παγκόσμια καινοτομία της ολοκληρωμένης επενδυτικής πλατφόρμας σε συσκευες τεχνολογίας με τη μέθοδο Timeshare Fractional Ownership (κλασματοποιημένη ιδιοκτησία ορισμένου χρόνου) μέσα από τις υπηρεσίες leasing της METALEASE… ήρθε για να μείνει και όπως μας εξηγεί ο καινοτόμος Αλέξανδρος Θεοφανίδης, «είναι ένας νέος κόσμος επενδύσεων, ο οποίος πέρα από τις υψηλες αποδόσεις που προσφέρει, εκπαιδεύει και το επενδυτικό κοινό προς την κατεύθυνση του impact investment».

ΘΕΜΑ: Τα top προγράμματα κατάρτισης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο παρελθόν, κάθε καλοκαίρι, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγούσε χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου, που δεν είχαν καταφέρει να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους, στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν καθιερωθεί σε έναν μεγάλο βαθμό, στη συνείδηση των υποψηφίων σπουδαστών, ως μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση αποτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και δεν αποτελούσαν, τις περισσότερες φορές, πρώτη επιλογή για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Έχοντας το πλεονέκτημα της καλύτερης διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της, τα ιδιωτικά ΙΕΚ δημιουργούσαν προγράμματα τα οποία προσέφεραν σε όσους τα παρακολουθούσαν τα προσόντα που απαιτούσε η κάθε εποχή για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Σας παρουσιάζουμε «φρέσκα» προγράμματα, με ενδιαφέρουσα ύλη, και γνώσεις που εκτός από το θεωρητικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμες, κυρίως, επί του πρακτέου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις