Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΕ: «Άλμα» στις πωλήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας- Ποιοι τομείς κυριαρχούν

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που πωλήθηκαν το 2022 έφτασαν σε αξία τα 355 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 10,2%

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που πωλήθηκαν έφτασαν σε αξία τα 355 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 10,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος που είχαν ανέλθει σε 322 δισ. ευρώ. Μάλιστα, την τελευταία δεκαετία, σημειώθηκε μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 2,6% (275 δισ. το 2012).

Ποιοι τομείς παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη

Ο κλάδος που παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, με μέσο όρο 7,0% ετησίως, ήταν αυτός των προϊόντων τεχνολογίας όπλων. Επίσης, τα επιστημονικά όργανα και η φαρμακευτική σημείωσαν σημαντική αύξηση με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,4%. Από την άλλη, τα μη ηλεκτρικά μηχανήματα (-0,7%) και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι μηχανές γραφείου (-1,8%) ήταν οι μόνοι κλάδοι που κατέγραψαν μείωση στις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Ωστόσο, και οι δύο αυτοί τομείς αύξησαν τις πωλήσεις τους το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα, τα μη ηλεκτρικά μηχανήματα παρουσίασαν αύξηση 16,1% και οι υπολογιστές και μηχανές γραφείου αύξηση 13,6%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις