Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων: Επενδύει 40 εκατ. ευρώ στο γυναικείο ταμείο κλιματικής τεχνολογίας Blume Equity

Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων σε εταιρεία πρώιμου σταδίου ανάπτυξης.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει επενδύσει 40 εκατ. ευρώ στο Blume Equity, ένα ταμείο ανάπτυξης κλιματικών τεχνολογιών που ιδρύθηκε από γυναίκες. Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων σε εταιρεία πρώιμου σταδίου ανάπτυξης.

Η Blume επενδύει σε εταιρείες που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και σε ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον και τα κεφάλαια θα προορίζονται αποκλειστικά για ευρωπαϊκές εταιρείες.

Οι πρόσφατες επενδύσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν τον πάροχο λύσεων δεδομένων Internet of Things (IoT) Sensorfact, την Normative, μια πλατφόρμα  που επικεντρώνεται στις εκπομπές άνθρακα για μεγάλους εταιρικούς πελάτες, τη Matsmart-Motatos, μια εταιρεία που αντιμετωπίζει τη σπατάλη τροφίμων στον χώρο FMCG και υπηρεσίες ρομποτικής επιθεώρησης και συντήρησης στην startup ανεμογεννητριών, Aerones.
Η επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ του ΕΤαΕ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα InvestEU .

Η Blume Equity ιδρύθηκε από τις Eleanor Blagbrough, Clare Murray και Michelle Capiod με προηγούμενη εμπειρία στις BlackRock, Goldman Sachs, McKinsey και στις επενδυτικές εταιρείες ECI Partners και Mid Europa Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις