Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Aviva: Εξαγοράζει την AIG Life UK

Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η Aviva plc ανακοίνωσε την εξαγορά της AIG Life Limited από την Corebridge Financial, Inc., εισηγμένη θυγατρική της American International Group, Inc. (“AIG”), έναντι £460 εκατ. Η εξαγορά θα βοηθήσει τους υφιστάμενους πελάτες της AIG Life UK να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και την οικονομική ισχύ της Aviva.

Η AIG Life UK συμπληρώνει την προσέγγιση της Aviva με έμφαση σε καινοτόμες λύσεις και ισχυρές συνεργασιών. Η εταιρεία θα επωφεληθεί από τις επιτυχημένες προτάσεις ΜΜΕ και υψηλής καθαρής θέσης της AIG Life UK και θα προσεγγίσει περισσότερους πελάτες μέσω των σχέσεων της AIG Life UK με περιφερειακές και εταιρικές IFAs, καθώς και άλλους βασικούς εταίρους. Οι συνδυασμένες επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν μια πιο αποτελεσματική πλατφόρμα από την οποία θα εξυπηρετούνται υφιστάμενοι και νέοι πελάτες.

Η συναλλαγή, η οποία χρηματοδοτείται από εσωτερικούς πόρους, αποφέρει ισχυρές οικονομικές αποδόσεις με αναμενόμενο χαμηλό IRR (συμπεριλαμβανομένου του κόστους ενσωμάτωσης και αναδιάρθρωσης). Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Aviva θα ανακτήσει επίσης τα οικονομικά της επιχείρησης που η AIG Life UK ασφαλίζει εσωτερικά στον ευρύτερο όμιλο AIG.

Η εξαγορά συνάδει με το πλαίσιο διαχείρισης κεφαλαίων, το οποίο παραμένει αμετάβλητο. Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις