Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βραβεία Άρτεμις στο Ζάππειο Μέγαρο: Βραβεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες

Η τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί φόρο τιμής στα άτομα που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους στους τομείς των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ιατρικής, του αθλητισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού.

 

Το Euro – American Women’s Council (EAWC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από υψηλόβαθμες επαγγελματίες γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες μπόρεσαν να ξεχωρίσουν στην καριέρα τους.

Με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC), είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο και την αποστολή του να ενισχύσει τη θέση των γυναικών στην παγκόσμια αγορά.

Οι πιο επιφανείς ελληνικοί και δια-αμερικανικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η U.N.C.A (United Nations Correspondence Association), η UN Women, ο Οργανισμός Γυναικών Ασίας – Ειρηνικού, FAIR PLAY, Συμβούλιο της Ευρώπης, Καλλιπάτειρα – Πανελλήνιος Οργανισμός Αθλητικών Γυναικών, WIPP (Woman Impacting Public Policy), WIPP Institute, Creative Visions, BWN (Businesswomen Network), BWE (Black Women Enterprises), Leadership Exchange, Euro – Info Center, Free the Children, Women for Women και πολλοί άλλοι οργανισμοί, επέλεξαν το EAWC ως θεσμικός εταίρο στην Ευρώπη για την καλύτερη προώθηση των στόχων τους, συγκεντρώνοντας στη δυναμική των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες και εκατομμυρίων μελών με πολλαπλές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) διοργανώνει εδώ και 27 χρόνια, φόρουμ στα οποία τιμά με τα “Βραβεία της Θεάς Αρτέμιδοςγυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο, για την συνεισφορά τους στην κοινωνική ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας. Η τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί φόρο τιμής στα άτομα που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους στους τομείς των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ιατρικής, του αθλητισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ – Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία ΑΕ και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη Αττική Μπροστά, κυρία Ελευθερία(Ρίτα) Μωραϊτάκη – Πικρού έλαβε το «βραβείο Άρτεμης» και δήλωσε « Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Θέλω να συγχαρώ την κυρία Λούλα Λόη-Αλαφογιάννη για το όραμά της, όπου μέσω του θεσμού του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (EAWC) λειτουργεί ως ενωτική γέφυρα, στηρίζοντας κοινωφελείς και πατριωτικούς σκοπούς, βραβεύοντας ταυτόχρονα προσωπικότητες που διακρίνονται για την αλληλέγγυα και υποστηρικτική τους στάση προς την κοινωνία, τη δημόσια υγεία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Αντίστοιχα η σημερινή διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και της καινοτομίας της ομάδας μας στο ΕΚΑΠΤΥ όπου αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για αριστεία. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε ως ηγέτες στον τομέα μας, ευχαριστώ θερμά όλη την ομάδα καθώς και την κυρία Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου. »

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι προσωπικότητες : o Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας (2015 – 2020) κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κύριος Tζόρτζ Τζ. Τσούνης, ο Ιταλός Πολιτικός και μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας κύριος Antonino Salvatore Germana, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γεώργιος Πατούλης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός και Διαστημικός Επιστήμων κύριος Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, ο δημιουργός και Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ κύριος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο σπουδαίος Έλληνας Συνθέτης κύριος Μίμης Πλέσσας, η πρώτη Γυναίκα Ροκ Σταρ Μέσης Ανατολής και Ακτιβίστρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κυρία Lydia Canaan, ο Έλληνας Σκηνοθέτης και Παραγωγός κύριος Γιάννης Σμαραγδής, ο Έλληνας Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Συγγραφέας κύριος Μανούσος Μανουσάκης, η Ελληνίδα Ηθοποιός, Θεατρική Συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας κυρία Μιμή Ντενίση, ο οδηγός της Formula 1 κύριος Giancarlo Fisichella, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Καράτζη, κύριος Αντώνης Καράτζης, ο Έλληνας Ερευνητής, Μαθηματικός και Στρατηγικός Αναλυτής κύριος Νίκος Λυγερός, ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του καναλιού Open TV, κύριος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ζάππειου Μεγάρου κυρία Χριστίνα – Μαριάνθη Καφετζή, ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου της Ελλάδος, κύριος Γεώργιος Κακαβάς, ο διεθνούς φήμης Έλληνας Σχεδιαστής μόδας, κύριος Βασίλειος Ζούλιας, ο Έλληνας Σεναριογράφος Διευθυντής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με το τελευταίο του επίτευγμα: «Το δάκρυ της Παναγίας», κύριος Μενέλαος Τζαβέλλας, η πρόεδρος του Ομίλου Zere Real Estat κυρία Marie Zere, η Έλληνας Επιχειρηματίας & Νομική Σύμβουλος 3Μ, South East Europe, DE&I Lead SEE κυρία Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, η Ελληνο – Αμερικανίδα pop τραγουδίστρια και στιχουργός κυρία Angelina Alexon και ο Ασκούμενος Δικηγόρος και Πρόεδρος του «Youth Committee for the Reunification of the Parthenon Marbles – project.gr» κύριος Αθανάσιος Γεωργούντζος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Δημοσιογράφος του CNN GR κυρία Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου και ο Δημοσιογράφος του IONIAN TV κύριος Περικλής Πατσούρης.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο θεσμός απονομής των βραβείων της Θεάς Αρτέμιδος περιλαμβάνει και τη βράβευση προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2023 στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις