Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ecosia: Η πλατφόρμα αναζήτησης που μετατρέπει τα «κλικ» σε… δέντρα

Μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει ένα πιο πράσινο μέλλον, κυριολεκτικά από την άνεση του καναπέ μας.

Η Ecosia είναι μια μη κερδοσκοπική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από αναζητήσεις για να φυτέψει δέντρα.

Έχει μια μοναδική αποστολή και αυτή είναι να μετατρέψει τα κλικς και τις αναζητήσεις σε ένα πιο πράσινο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Αυτή η μηχανή αναζήτησης γίνεται μεγαλύτερη και ευρύτερα αναγνωρισμένη. Για παράδειγμα, ξεκινώντας με το iOS 14 και το iPadOS 14 της Apple, το Ecosia είναι μία από τις λίγες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari.

Το Google Chrome το περιλαμβάνει επίσης ως ενσωματωμένη επιλογή. Η κύρια αποστολή της Ecosia είναι να φυτεύει δέντρα. Η αποστολή της μηχανής αναζήτησης είναι να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο CO2 φυτεύοντας δέντρα για να προσπαθήσει να μειώσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό γίνεται για τον πλανήτη, για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Η υπηρεσία αναγνωρίζει ότι τα δέντρα μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ευάλωτων πληθυσμών από τη φτώχεια μέσω της αναγέννησης των εξαντλημένων εδαφών και των προγραμμάτων καλλιέργειας τροφίμων στη γεωργοδασοκομία.

Διαβάστε περισσότερα για την Ecosia στο greenbusiness.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις