Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Απολύει προσωπικό από το metaverse και σχεδιάζει νέα προϊόντα

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις σε μια ανάρτηση στο εσωτερικό φόρουμ συζήτησης της Meta Workplace την Τρίτη. 

Η Meta σχεδιάζει να απολύσει υπαλλήλους στη μονάδα του τμήματος Reality Labs που είναι προσανατολισμένο στο metaverse και επικεντρώνεται στη δημιουργία προσαρμοσμένου πυριτίου, σύμφωνα με πηγές στο Reuters την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις σε μια ανάρτηση στο εσωτερικό φόρουμ συζήτησης της Meta Workplace την Τρίτη.

Ένας εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την έκταση των περικοπών στη μονάδα πυριτίου, που ονομάζεται Facebook Agile Silicon Team ή FAST, η οποία έχει περίπου 600 υπαλλήλους, σύμφωνα με την άλλη πηγή.

Νέα προϊόντα

Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ικανά να προβάλλουν εικονικά αντικείμενα σε διαφανείς φακούς, μαζί με σχετικά έξυπνα ρολόγια, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Ωστόσο, η Meta δυσκολεύτηκε να κατασκευάσει τσιπ που μπορούν να ανταγωνιστούν το πυρίτιο που παράγεται από εξωτερικούς παρόχους και έχει στραφεί στον κατασκευαστή τσιπ Qualcomm για συσκευές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ακουστικών Quest όσο και των γυαλιών Ray-Ban.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις