Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chat gpt: Σε νέα ύψη η εφαρμογή για κινητά αλλά εμφανίζονται σημάδια σταδιακής επιβράδυνσης 

Το Chat gpt όμως δεν είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή AI βάσει εσόδων, καθώς ένας ανταγωνιστής που ονομάζεται Ask AI κερδίζει περισσότερα χάρη στις μεγάλες διαφημιστικές δαπάνες. 

 

Οι λήψεις της εφαρμογής του Chat gpt και τα έσοδά του εξακολουθούν να αυξάνονται. Τον Σεπτέμβριο σημείωσε νέο ρεκόρ, με 15,6 εκατομμύρια λήψεις και σχεδόν 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα σε όλες τις εφαρμογές iOS και Android παγκοσμίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία από την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Appfigures, η αύξηση των εσόδων έχει πλέον αρχίσει να επιβραδύνεται. Ενώ τους τελευταίους δύο μήνες, η αύξηση των εσόδων ξεπέρασε το 30% – 31% τον Ιούλιο και το 39% τον Αύγουστο, μειώθηκε σε 20% τον Σεπτέμβριο.

Η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων θα μπορούσε να είναι η πρώτη ένδειξη ότι το Chat gpt πλησιάζει τον κορεσμό όσον αφορά το πόσοι χρήστες κινητών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την αναβαθμισμένη συνδρομητική υπηρεσία Chat gpt+, που προσφέρει ταχύτερους χρόνους απόκρισης, πρόσβαση προτεραιότητας σε ώρες αιχμής και πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και βελτιώσεις. Η συνδρομή έχει φέρει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, καθώς το Chat gpt σε κινητά έφερε ακαθάριστα έσοδα 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο, αυξήθηκε σε 2,74 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, στη συνέχεια 3,81 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο και τώρα, το τελευταίο ρεκόρ, 4,58 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Το Chat gpt όμως δεν είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή AI βάσει εσόδων, καθώς ένας ανταγωνιστής που ονομάζεται Ask AI κερδίζει περισσότερα χάρη στις μεγάλες διαφημιστικές δαπάνες.

Τα καθαρά έσοδα μπορεί να είναι μια διαφορετική ιστορία, δεδομένης της διαφημιστικής δαπάνης του Ask AI. Όσο για το Chat gpt, κέρδισε περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, αφού η Apple και η Google μείωσαν τα έσοδα από αγορές εντός εφαρμογής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις