Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung – Stellantis: Επένδυση σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Kokomo της Ιντιάνα.

Η Samsung SDI και η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Kokomo της Ιντιάνα.

Τα εργοστάσια μπαταριών EV είναι το κλειδί για τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας να κατασκευάσει μοντέλα όπως ηλεκτρικές εκδόσεις του φορτηγού Ram και του Dodge muscle car.

Το νέο εργοστάσιο μπαταριών της Stellantis είναι το δεύτερο που σχεδιάζεται στο Kokomo μέσω μιας κοινοπραξίας μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της Samsung SDI που ονομάζεται StarPlus Energy. Τα δύο εργοστάσια αναμένεται να δημιουργήσουν 2.800 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η πρώτη εγκατάσταση, ένα εργοστάσιο αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται υπό κατασκευή. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η παραγωγή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Το δεύτερο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή κυψελών μπαταριών στις αρχές του 2027.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις