Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ινδία: Χειροπέδες σε 4 στελέχη της vivo για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η συγκεκριμένη υπόθεση χρονολογείται από το 2020, όταν η Διεύθυνση Επιβολής της Ινδίας έκανε έφοδο στα γραφεία της vivo αναζητώντας στοιχεία για τυχόν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Τέσσερα στελέχη της vivo συνέλαβε η χρηματοοικονομική υπηρεσία της Ινδίας συνέλαβε η χρηματοοικονομική υπηρεσία της Ινδίας για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας Κινέζος υπήκοος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η υπόθεση χρονολογείται από το 2020, όταν η Διεύθυνση Επιβολής της Ινδίας έκανε έφοδο στα γραφεία της vivo αναζητώντας στοιχεία για τυχόν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες μόνο ο Κινέζος υπήκοος παραμένει υπό κράτηση. Ο εισαγγελέας ζήτησε 10 ημέρες κράτηση, ωστόσο ο δικαστής χορήγησε μόνο 3 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι η vivo δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει μπει στο μικροσκόπιο των ινδικών αρχών, καθώς και η Oppo αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι έρευνες πραγματοποιούνται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Νέου Δελχί, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με οικονομικά ζητήματα, αλλά αφορούν και μια συνοριακή διαμάχη δεκαετιών στα Ιμαλάια που έχει οξυνθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ίδια η vivo σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνεχίζει τη συνεργασία της με τις ινδικές αρχές για το θέμα, ωστόσο επιμένει ότι διατηρεί τις ηθικές αρχές της, καθώς και ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί όλα τα νομικά της δικαιώματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις