Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Enterprise Greece: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τομέα του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας στην POLLUTEC 2023

Κατά τη διάρκεια της POLLUTEC, η Enterprise Greece διοργάνωσε 21 επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξη λύσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενεργειακή αξιοποίησή τους, για τις εγχώριες ρυθμιστικές εξελίξεις στον κλάδο αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης τέτοιων επενδυτικών σχεδίων.

 

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρας μας στον τομέα του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας, προέκυψε κατά τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στο συνέδριο και την έκθεση Pollutec 2023, η οποία διοργανώθηκε στη Λυών της Γαλλίας, από την Τρίτη 10 έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της POLLUTEC, η Enterprise Greece διοργάνωσε 21 επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξη λύσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενεργειακή αξιοποίησή τους, για τις εγχώριες ρυθμιστικές εξελίξεις στον κλάδο αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης τέτοιων επενδυτικών σχεδίων. Σημειώνεται πως η χώρα μας έχει θέσει σαφείς ποσοτικούς στόχους μέχρι το 2030 με μια σειρά από σχετικούς νόμους, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ 2021-2030) και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ 2021-2030).

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη γαλλική πόλη, συγκεντρώθηκαν φέτος περισσότεροι από 1700 εκθέτες προερχόμενοι από 130 χώρες. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσέλευση του κόσμου, καθώς πάνω από 80.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον σύγχρονες λύσεις στις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την ενεργειακή μετάβαση και την περαιτέρω ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στην Ε.Ε. και τις χώρες -μέλη της.

Όσοι επισκέφτηκαν την Pollutec 2023, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν οκτώ θεματικές ενότητες που αφορούσαν στην καινοτομία, τη θάλασσα και την ακτογραμμή, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την απολιγνιτοποίηση, την προσαρμογή των πόλεων και των περιφερειών στην κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση και ανάκτηση των οργανικών αποβλήτων, την κυκλική οικονομία και την αειφορία των πόρων, την υγεία και το περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις