Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και Invoier: Ενισχύουν τις ευρωπαϊκές ΜμΕ με 58 εκατ. ευρώ

Οι ΜμΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε χρηματοδότηση, έτσι αυτή η συμφωνία ανοίγει το δρόμο και αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα διευκολύνοντας τις σουηδικές ΜμΕ να λάβουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να επεκταθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Invoier υπογράφουν συμφωνία ύψους 58 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευρωπαϊκών ΜμΕ. Η συμφωνία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα InvestEU, το οποίο έχει ως στόχο την κινητοποίηση πρόσθετων επενδύσεων ύψους άνω των 372 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις κατά την περίοδο 2021-27. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το ΕΤαΕ —μέρος του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)— θα προσφέρει εγγύηση με την υποστήριξη του InvestEU στην Invoier, επιτρέποντας στην εταιρεία να παρέχει νέες πιστώσεις στους πελάτες της με ελκυστικούς όρους.

Οι ΜμΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε χρηματοδότηση, έτσι αυτή η συμφωνία ανοίγει το δρόμο και αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα διευκολύνοντας τις σουηδικές ΜμΕ να λάβουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να επεκταθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτό, με τη σειρά του, θα προωθήσει βασικούς στόχους πολιτικής, όπως η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, η προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και η στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η πλατφόρμα της σουηδικής fintech Invoier παρέχει μια αγορά σε πραγματικό χρόνο βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη για τις ΜμΕ που αναζητούν βραχυπρόθεσμα δάνεια και χρηματοδότηση τιμολογίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις