Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adobe: Δημιούργησε ένα «έξυπνο» φόρεμα που αλλάζει σχέδιο με το πάτημα ενός κουμπιού (video)!

Μέσω του Project Primrose η εταιρεία σχεδίασε ένα φόρεμα από ένα έξυπνο υλικό, το οποίο αποτελείται από ειδικές μονάδες που μπορούν να μετατρέψουν ολόκληρες επιφάνειες σε οθόνη.

Έχετε φανταστεί πόσο ευκολότερη θα ήταν η ζωή σας εάν μπορούσατε να αλλάξετε ρούχα με το πάτημα ενός κουμπιού; Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά δεν είναι. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του νεότερου συνεδρίου της, η Adobe παρουσίασε ένα φόρεμα που αλλάζει σχέδια με το πάτημα ενός κουμπιού!

Μέσω του Project Primrose η Adobe σχεδίασε ένα φόρεμα από ένα έξυπνο υλικό, το οποίο αποτελείται από ανακλαστικές μονάδες διάχυσης του φωτός που μπορούν να μετατρέψουν ολόκληρες επιφάνειες σε οθόνη.

Η καινοτόμος τεχνολογία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας πίσω από το Project Primrose έχει πιθανές εφαρμογές και σε πολλούς άλλους τομείς. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργηθούν και έπιπλα όπως καναπέδες που αλλάζουν εμφάνιση, μέχρι και διαδραστικά αξεσουάρ μόδας, όπως τσάντες.

Η ερευνήτρια της Adobe Christine Dieck στο συνέδριο Adobe MAX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες δήλωσε: «Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρούχα, τα οποία είναι στατικά, το Primrose μου επιτρέπει να ανανεώσω την εμφάνισή μου σε μια στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Adobe παρουσίασε μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μελετούσαν οι ερευνητές για να παρατηρήσει την αντίδραση του κοινού.

Όταν το φόρεμα Project Primrose εμφανίστηκε στη σκηνή, το κοινό ούρλιαξε και το χειροκρότησε όρθιο. «Τα κόκκινα χαλιά θα είναι πολύ αυθάδη» δήλωσε ο ηθοποιός και κωμικός Adam Devine, ο οποίος συνδιοργάνωσε μέρος του συνεδρίου.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, η Dierk άλλαζε φορέματα και σε ελάχιστο χρόνο είδαμε τέσσερα διαφορετικά ρούχα στη σκηνή. Η ζωντανή παρουσίαση του φορέματος έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πώς το ύφασμα μπορεί να αποτελέσει καμβά για νέα σχέδια.

«Η εταιρεία έδειξε ότι η μόδα προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για πειραματισμό και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να δει μέσα από την κλειδαρότρυπα ένα μέλλον, όπου τα ρούχα θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία, τόσο για το στυλ όσο και για τη λειτουργία. Οι δημιουργοί αναζητούν πάντα νέους καμβάδες και η μόδα ήταν πάντα ένα μέρος, όπου οι σχεδιαστές και οι καταναλωτές μπορούσαν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά  η Christine Dieck.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις