Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάρτε μία γεύση από τα νέα updates του YouTube!

Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν περισσότερα από 30 νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην πλατφόρμα

Η Google συνεχίζει να αλλάζει και να επανασχεδιάζει τόσο το design όσο και τη λειτουργικότητα του YouTube, προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν περισσότερα από 30 νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, ορισμένα από τα οποία είχαν γίνει γνωστά μήνες πριν.

Ένα από αυτά είναι το Stable Volume για την mobile έκδοση της υπηρεσίας, η οποία θα διατηρεί την ένταση του ήχου όλων των βίντεο σε σταθερό επίπεδο, εξαλείφοντας την ανάγκη για αυξομείωση της έντασης σε κάθε βίντεο.Η επιλογή αυτή θα εμφανιστεί στο μενού ρυθμίσεων συγκεκριμένα στην ενότητα “Additional Settings” σαν διακόπτης.

Επιπλέον, αυξάνεται το μέγεθος της προεπισκόπησης του καρέ (preview), όταν ψάχνει ο χρήστης ένα συγκεκριμένο σημείο στο βίντεο, και υπάρχει η δυνατότητα να ακυρώσει τη “βόλτα” που έχει κάνει το δάχτυλο του χρήστη, απλά επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης καθώς περιμένει ο χρήστης να αισθανθεί μια μικρή δόνηση. Διαφορετικά, όταν φτάσει ο χρήστης στο σημείο που τον ενδιαφέρει, απλά αφήνει το δάχτυλο του και το βίντεο θα συνεχίσει να παίζει από εκεί.

Σημειώνεται ότι τόσο στο portrait mode, όσο και στο full screen θα διπλασιάζεται η ταχύτητα τουvideo όταν πατάει ο χρήστης παρατεταμένα στο video.

Ακόμα, η Google έχει λανσάρει τη δυνατότητα κλειδώματος των βίντεο που αναπαράγονται στην οθόνη, ώστε να μην διακόπτονται από τυχαία αγγίγματα ή άλλες ενέργειες του χρήστη. Το κλείδωμα ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις και απαιτεί από τον χρήστη να κρατήσει το δάχτυλό του σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης για να το ξεκλειδώσει.

 

Ακόμη, τα κουμπιά “subscribe” και“like”, θα αυξυθούν σε μέγεθος και θα επισημαίνονται όταν ο δημιουργός του καναλιού ζητάει από το κοινό να τον ακολουθήσουν. Όταν κάποιος τα πατήσει ένα από αυτά θα επιβραβεύεται από μια έκρηξη πυροτεχνημάτων. Επιπλέον, τα κορυφαία σχόλια θα εναλλάσσονται αυτόματα για να υπάρχουν εναλλαγές μεταξύ των καλύτερων σχολίων για κάθε βίντεο.

Οι δημιουργοί περιεχομένου για να καταλαβαίνουν την ανταπόκριση του κοινού στο νέο τους περιεχόμενο θα βλέπουν ένα νέο animation που θα τους ενημερώνει για τον αριθμό των “Likes” και των προβολών μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη δημοσίευση του βίντεο.

Επιπλέον, γίνεται η προσθήκη της καρτέλας “You” που συνδυάζει τη βιβλιοθήκη με τη σελίδα λογαριασμού του χρήστη. Εκεί, οι χρήστες μπορούν να βρουν τα βίντεο που έχουν παρακολουθήσει προηγουμένως, τις λίστες αναπαραγωγής, τις λήψεις, τις αγορές και διάφορες άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό τους.

Επιπρόσθετα, η Google ενσωματώνει τη δυνατότητα αναζήτησης τραγουδιών μουρμουρίζοντας ή σιγοτραγουδώντας σε στο μικρόφωνο.Πρόκειται για μια λειτουργία που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που ταιριάζει τη φωνή του χρήστη με την original ηχογράφηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις