Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #42: Κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά

To εξώφυλλο του Startupper Mag #42 είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Vodafone, το οποίο καταδύεται στον βυθό αναδύοντας τη σημασία της Ποσειδωνίας με στόχο να την προστατεύσει σε συνεργασία με το Oceanus Lab!

Το δέκατο Startupper Mag του 2023, το τεύχος #42 του δημοφιλούς περιοδικού, κυκλοφορεί με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- οικονομικές αναλύσεις & παρουσιάσεις, εταιρικά αφιερώματα, πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Vodafone Posidonia, σημαντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του νέου πυλώνα δράσεων για το Περιβάλλον και με όχημα το πρόγραμμα Vodafone Posidonia επιδιώκει να ανακόψει την καταστροφική πορεία που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Προτεραιότητα του προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με το Oceanus Lab, είναι η στρατηγική χαρτογράφηση των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας στο Αιγαίο. Πέραν του θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιβαδιών, ο οικονομικός αντίκτυπος της χαρτογραφούμενης μόνο κατά τον πρώτο χρόνο του έργου Ποσειδωνίας υπερβαίνει τα €10 δις. ετησίως.

DIGITAL: Ψηφιακός μετασχηματισμός και smart cities

Η ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους και η ανάπτυξη εφαρμογών smart cities αποτελούν δύο βασικούς στόχους για την Ελλάδα, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους περιλαμβάνει την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους. Οι εφαρμογές smart cities είναι εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το Internet of Things (IoT), το big data και η τεχνητή νοημοσύνη AI, για την παροχή υπηρεσιών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε μια πόλη.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Κώστας Στράτης, CEO της Constrat

Ο Κώστας Στράτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Constrat, μίλησε στο STARTUPPER MAG για την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην οποία ηγείται. Παράλληλα, στην αποκλειστική συνέντευξή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συστηματική διαχείριση Υδατικών Πόρων (ύδρευσης ή άρδευσης) θα οδηγήσει στην άμεση σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, των απωλειών σε επιλεγμένα σημεία των δικτύων, του ισοζυγίου νερού συνολικά καθώς και στην παρακολούθηση της ποιότητας ύδατος και στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Το Startupper Mag στο MBBF 2023 DUBAI!

Το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ Mobile Broadband της Huawei (MBBF) πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι 10 & 11 Οκτωβρίου και φιλοξενήθηκε από την Huawei, μαζί με τους βιομηχανικούς εταίρους της GSMA, GTI και SAMENA. Το ετήσιο αυτό φόρουμ συγκέντρωσε φορείς κινητής τηλεφωνίας, ηγέτες της κάθετης βιομηχανίας και συνεργάτες οικοσυστήματος από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν την επιτυχία της εμπορευματοποίησης του 5G και να επιταχύνουν την εμπορική χρήση του 5.5G. Το Startupper Mag βρέθηκε στο Ντουμπάι και παρακολούθησε τις εργασίες του εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού φόρουμ της δημοφιλούς Huawei, ώστε να τις παρουσιάσει στους αναγνώστες του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις